Sök

Elfte raka förlusten för IKO – tappade ledning mot Luleå

Luleå besegrade IK Oskarshamn efter övertid. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn har definitivt fått bensinstopp i SHL. Borta mot Luleå kom den elfte raka förlusten, även om det blev en poäng för IKO.

IK Oskarshamn hade i en tung uppförsbacke direkt när Luleå tog ledningen med både 1-0 och 2-0 under öppningsperiodens första halva.

Efter 11.24 reducerade Rickard Palmberg till 2-1 och innan periodpausen utjämnade John Dahlström för gästerna.

Oskarshamn fullbordade sedan vändningen i den andra akten. Nick Olesen, på lån från SSK, gjorde 3-2 innan Oliver Larsen sköt 4-2 för IKO.

Kanske var den urusla trenden på väg att ta slut?

Men med cirka två minuter kvar av mittenperioden reducerade Luleå till 3-4. När Joakim Thelin fick sätta sig två minuter på botbänken mot slutet av matchen luktade det 4-4. Einar Emanuelsson kvitterade också IKO:s ledning.

Och en olycka kommer sällan ensam. Filip Hållander ordnade sedan extrapoängen till Luleå efter knappt två minuter av övertiden.

Det här var IKO:s elfte raka förlust – även om man denna gång fick med sig en poäng.