Sök

13:e raka förlusten för Oskarshamn – Modigs målskytt

IK Oskarshamn är inne i en ordentlig formsvacka i SHL med 13 raka nederlag. Foto: Ossian Mathiasson

IK Oskarshamn kan inte vinna i SHL. Hemma mot Växjö Lakers kom 13:e raka nederlaget när länskonkurrenten vann med 3–2 efter straffavgörande.

Oskarshamn har haft det mycket kämpigt på sistone. De hade inför kvällens möte mot Växjö tolv raka förluster och senaste segern för IKO kom den 10 november när laget besegrade Djurgårdens IF med 4–2.

I kväll var IKO nära ett efterlängtat segervrål men nära skjuter ingen hare.

Vimmerbysonen Markus Modigs visade vägen med 1–0 i upptakten av andra perioden innan Nick Olesen, lånet från Södertälje SK, utökade till 2–0 fem minuter senare.

Föll efter straffavgörande

Trots ledning med 2–0 efter 40 minuter tappade IKO till 2–2 under ordinarie tid. Marcus Sylvegård reducerade till 2–1 efter 43.14 och Jack Drury kvitterade till 2–2 med sju och en halv minut kvar av slutperioden.

Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra Smålandsderbyt där Växjö drog det längsta strået. Växjö gjorde mål på tre av tre straffar och lade beslag om bonuspoängen.

IKO har spelat 25 matcher och skrapat ihop 27 poäng inför ett kortare uppehåll över julhelgen.