Annons:

Sök

Annons:

Förbundet ställer in flera hockeyserier – VSGF:s säsong är över

Virserums SGF har inte spelat hockey sedan den 1 november. I dag kom hockeyförbundet med beskedet att alla serier på regionnivå ställs in för säsongen så VSGF:s säsong är över. Foto: Ossian Mathiasson

Förbundet ställer in flera hockeyserier – VSGF:s säsong är över

Det blir inget mer spel denna säsong för hockeylag på regional nivå och i juniorserier. Virserums SGF har till exempel spelat färdigt för säsongen i division 3. 

Annons:

Kommunala idrottshallar och annan ej nödvändig verksamhet är stängda till den 24 januari efter ett regeringsbeslut i mitten av december. 

Ingen verksamhet för barn, ungdom, juniorer eller seniorer som inte är yrkesmässig idrott fick bedrivas under slutet av 2020. Det finns en osäkerhet gällande matchspel efter den 24 januari – och nu har Svenska Ishockeyförbundet bestämt att varken slutspel eller kvalspel kan genomföras enligt plan i de serier som inte tillåts träna eller spela. 

”De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget”, skriver Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. 

Inställd säsong för VSGF 

Inga kval mellan regionnivå och förbundsnivå kommer genomföras och inga nya lag kommer kvalificeras från regionivån till SDHL, Hockeyettan eller J20 Nationell. Spel i J18 och J20 Nationell återupptas inte under denna säsong och SM för U16, J18 och J20 ställs in. 

Det innebär att division 3-laget Virserums SGF, som har imponerade stort med massa segrar i grundserien, har spelat färdigt. De har inte spelat någon mer match sedan derbysegern mot Åseda IF den 1 november. 

"Nu kom infon vi väntat på och härmed är säsongen över för seriespel och jobbet för nästa säsong påbörjas. Dystert och tråkigt men ett faktum”, skriver VSGF på sin Facebooksida. 

Nationella ligor spelar vidare

Ligorna SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan är yrkesmässig idrott och fortsätter spela precis som vanligt. 

”Givetvis var dagens styrelsebeslut tråkigt för oss att fatta, men givet läget och förutsättningarna är det tyvärr nödvändigt. Vi hoppas innerligt att den breda ishockey som nu står stilla snart kan återkomma till träning och matchspel. På den yrkesmässiga nivån i de fyra nationella ligorna SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan fortsätter spelet med siktet inställt på att fullfölja säsongen och med spel om svenskt mästerskap, säger Anders Larsson, ordförande på Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: