Sök

TVÅ SVAGA PERIODER FÄLLDE VIMMERBY MOT NYBRO

Josh Brittain blev målskytt i förlustmatchen mot Nybro. Foto: Arkivbild

Nybro Vikings fortsätter vinna i Allettan. Vimmerby Hockey blev nästa lag att besegras. VH föll med 5-2 på bortais.

Vimmerby Hockey var nära att få en drömstart på bortamatchen mot obesegrade Nybro Vikings. Jonas Nyman blev helt naken framför mål, men lyckades inte överlista Robin Johansson.

Det var Vimmerbys klart bästa chans i den första perioden, även om VH skapade några halvchanser de kommande minuterna.

Efter exakt halva perioden åkte Oskar Lindgren ut för en tackling i ryggen i offensiv zon. Nybro fick inte hål på Vimmerby i det numerära överläget, men i efterdyningarna kom 1-0.

Finske Janne Väyrynen gjorde en fin individuell prestation och öppnade målskyttet bakom Gustav Bågenvik, som fått chansen i kassen igen.

Tung andraperiod

Mot slutet av öppningsakten släppte Gustav Bågenvik en retur och Simon Hansson kunde raka in 2-0 i den tomma buren.

Skotten gick klart till Nybro i första perioden, hela 17-6.

Den andra perioden var länge böljande och det kändes som att matchen stod vid ett vägskäl. Efter 12.19 skulle Vimmerby få sitt första numerära överläge i matchen, men Josh Brittain högg efter en retur på Robin Johansson och visades också ut. Det kändes som en hård bestraffning.

I fyra mot fyra-spelet kunde Adam Persson göra 3-0 för Nybro.

Efter ännu en Vimmerbyutvisning kunde Viktor Bohlin skjuta 4-0 från blålinjen. Tuff smäll för Vimmerby naturligtvis. Med en sekund kvar av perioden sköt Gustav Jansson i stolpen – och det var nog ett mål Vimmerby hade behövt.

Pressat Nybro

Tydligt var att VH:s defensiva spel inte gick att känna igen. Det alltid så disciplinerade och skickliga försvarsspelet var bitvis väldigt slarvigt och puckar tappades till höger och vänster.

I den tredje perioden fick dock Vimmerby en drömstart. Josh Brittain bröt pucken, tog sig framåt och sköt 4-1 via en backhand. Vimmerby hade fått kontakt.

Kort därefter åkte en hemmaspelare ut. Mot slutet av det numerära överläget hittade Sebastian Vidmar ett sätt att få in pucken efter ett Pelle Ström-skott från blå.

Nybro såg väldigt pressat ut och ett 4-3-mål hängde i luften.

Vimmerby försökte och hade en del lägen, men 4-3-reduceringen kom aldrig. I stället kunde Janne Väyrynen göra 5-2 i tom bur med sju sekunder kvar.