Sök

VH TVINGAR FRAM TREDJE AVGÖRANDE – JANSSON STOR HJÄLTE

Vimmerby Hockey vann returen mot Troja/Ljungby efter Gustav Janssons sena avgörande. Foto: Ossian Mathiasson

En tredje och helt avgörande match väntar mellan Vimmerby och Troja/Ljungby. Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Gustav Jansson med ett skott i nättaket under sista minuten.

Vimmerby förlorade tisdagens inledande fight i kvartsfinalserien mot Troja/Ljungby med 1–3 och var därmed tvungna att vinna två matcher på hemmais för avancemang till kvalserien.

Det blir en tredje och helt avgörande match mellan Vimmerby och Troja i morgon då Gustav Jansson klev fram som hjälte med 2–1 efter 59.06.

Vimmerby inledde returmatchen på bäst sätt innan Troja tog över i och med utvisningen på Linus Ljung. Gästerna spelade stort och hade gott om chanser till ett ledningsmål utan att få hål på Tomas Rydén.

Direkt efter första periodens powerbreak fick Vimmerby in det psykologiskt viktiga 1–0-målet. Vimmerby vallade ut pucken ur egen zon med hjälp av sargen och forwarden Gustav Jansson gick raka vägen mot kassen och satte 1–0 mellan benen på Trojakeepern Wictor Ragnewall. VH hade dessutom lägen till att utöka ledningen kort därpå.

När Troja/Ljungby fick chansen i sitt andra numerära överläge för kvällen kom kvitteringen. Karl Olofsson stod framför Tomas Rydén och fick klubban på Kevin Karlssons skott från blålinjen. Då återstod blott 44 sekunder av perioden.

En öppen och händelserik andra period förblev mållös där båda lagen vaskade fram ett gäng lägen. Vimmerby spelade stundtals väldigt bra och fick mycket snurr i offensiv zon men hittade inte de riktigt farliga chanserna och Troja var inte ofarliga i sina kontringar.

Jansson stor hjälte

Den tredje perioden stod länge och vägde. Varken Vimmerby eller Troja ville förlora – var känslan.

Först mot slutet börjades en del chanser skapas och gästerna hade flera fina lägen att avgöra den här matchserien. Tomas Rydén räddade gånger två utan att i stort sett veta om det. Men Vimmerby tog sig ur det grepp Troja skapade och fick matchens sista stora chans.

Med knappt en minut kvar drog Gustav Jansson iväg ett skott – och blev stor matchhjälte. Pucken satt i nättaket och 2-1 var ett faktum.

Troja tog timeout, men Vimmerby lyckades spela bort 35 sekunder av matchen och Anton Carlsson hann med att skjuta i ribban.

Troja lyckades aldrig skapa någon het chans att utjämna. Därmed blir det en tredje avgörande match under lördagen.

Fakta

Vimmerby Hockey–Troja/Ljungby 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (11.56) Gustav Jansson (Oskar Lindgren, Pierre Gustavsson), 1–1 (19.16) Karl Olofsson (Kevin Karlsson, Oscar Öhman) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2–1 (59.06) Gustav Jansson (Johan Schreiber, Jakob Karlsson)

Skott: 34–32 (8–10, 13–9, 13–13)

Utvisningar, VH: 2x2 min, Troja: 1x2 min