Annons:

Sök

Annons:

Karlsson tvåa i Novemberskölden – gjorde sannolikt sista tävlingen i Toyota Corollan

Thomas Gustavsson (Emådalens MK) och Victor Karlsson (Vimmerby MS) slutade totaltvåa i Novemberskölden. Foto: Victor Karlsson Rally/Privat

Victor Karlsson, tävlande för Vimmerby MS, åkte till Nässjö och den klassiska Novemberskölden för att försöka upprepa fjolårets totalseger. Han fick nöja sig med att bli totaltvåa. Kjell Fransson vann återigen veteranklassen och slutade nia totalt.

Annons:

Novemberskölden avgjordes i år över fem specialsträckor om cirka tre mil. Järnforsengrabben, Victor Karlsson, gjorde med största sannolikhet den sista tävlingen i sin Toyota Corolla och definitivt den sista tävlingen i år. Bilen finns redan ute till försäljning.

– Jag vågar inte säga något i dagsläget. Självklart har vi en plan för nästa säsong. Jag hoppas det kommer att hända lite de närmaste veckorna, säger Victor Karlsson.

Nöjd med säsongen

Victor har en fin säsong bakom sig med bland annat SM-brons i grupp H tvåhjulsdrivet.

– Sammantaget så måste jag vara nöjd med säsongen. Jag har äntligen en SM-medalj och jag har varit etta eller tvåa i klassen i varje tävling jag ställt upp i, frånsett Sydsvenska rallyt då jag tvingades bryta då fälgen sprack.

Normalt så är Jonas Magnér co-driver men till Novemberskölden brukar Tomas Pingo Gustavsson från Högsby hoppa in. Så även i år.

Vinnare i årets upplaga blev hemmaåkaren, Johan Axelsson, Nässjö MK och som slog Victor med 7,1 sekunder, i en BMW M3. Adrian Ring, Linköpings MK, blev totaltrea i en Volvo 940, slagen med knappa halvminuten av Victor. Alla tre kör i grupp H tvåhjulsdrivet.

–Jag visste att det skulle bli tufft då Novemberskölden körs onotad och det är Johan Axelssons hemmavägar. Vi har mötts i SM-serien i år men där har han inte slagit mig, säger Victor Karlsson.

Här är övriga lokala resultat

Hultsfredsbon Kjell Fransson imponerade igen med sin Renault Alpine. Han vann veteranklassen A-B-C förare: Appendix K.1976–1990, ej 4wd. Kjell är självklart A-förare och vann klassen med 14 sekunder före Janne Blom, Finspångs MS som åkte i en Volvo 240. Morgan Andersson, Vimmerby MS, slutade trea i klassen och 24.2 sekunder efter Kjell.

Övriga lokala resultat. C-föraren Patrik Lund, Målilla MK, körde hem femteplatsen i ekonomiklassen i en Toyota Corolla. A-föraren Jonas Nelson, Silverdalens MSK, slutade tvåa i klassen A-B-C förare: Appendix K. Upp till 1975 i en Opel Ascona A. Peter Jakobsson, Vimmerby MS, slutade nia i grupp H C-förare med sin Ford Sierra. I samma klass körde Peder Andersson, Vimmerby MS men fick bryta efter avåkning.