Annons:

Sök

Annons:

Bjerkert nedstämd efter dödsolyckan: ”Sorgligt”

Calle Bjerkert är nedstämd efter den tragiska dödsolyckan i Dakarrallyt. Foto: Magnus Frodig, Calle Bjerkert Rally Raid Team

Bjerkert nedstämd efter dödsolyckan: ”Sorgligt”

Den portugisiske motorcyklisten Paulo Goncalves omkom efter en krasch på sjunde etappen i Dakarrallyt i Saudiarabien.
Nu delar Calle Bjerkert med sig av sina tankar och känslor efter den tragiska händelsen. 
– Det är fruktansvärt när något sånt händer, säger han i ett videoklipp på sin Facebooksida. 

Annons:

Olyckan inträffade 27 mil in på dagens etapp i Saudiarabien och portugisen, som var medvetslös när sjukvårdspersonal anlände till olycksplatsen, flögs till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda efter den allvarliga kraschen. 

Han körde Dakarrallyt för 13:e gången och låg på tionde plats i sammandraget. Den lokale föraren Calle Bjerkert kör Dakarrallyt och delade i ett videoklipp på sin Facebooksida med sig av sina tankar och känslor efter dagens tävling och dödsolycka. Han var märkbart tagen efter det inträffade. 

– Det har varit en fin och rolig sträcka med snabba partier som blandats med sanddynor. Det var rolig körning. Sedan nåddes vi av beskedet av att Paulo hade omkommit. Jag kom precis efter att olyckan hade inträffat och de försökte rädda livet på honom men de lyckades inte. Efter det blev det väldigt avslaget kan jag säga. Det var svårt men samtidigt måste man försöka fokusera och hålla sig på hjulen. Jag tänkte efter både en och två gånger, säger Calle Bjerkert i videoklippet. 

– Tankarna går mest till Paulo och hans familj. Det är fruktansvärt när något sånt händer. Det känns jobbigt. Vi gör det för att det är roligt men nu är det inte roligt någonstans. Det är sorgligt.

Vilodag efter dödsolyckan

I morgon blir det en vilodag för att hedra den omkomna Paulo Goncalves. 

– Det är jobbigt. Vi får prata om det som har hänt, se vad som händer och försöka ladda om men det känns väldigt långt borta.

Calle Bjerkert körde in på plats nummer 36 på den sjunde av totalt tolv sträckor i Dakarrallyt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: