Annons:

Sök

Annons:

Samtliga motortävlingar ställs in

Alla tävlingar inom Svemos regi ställs in. Foto: Arkivbild

Samtliga motortävlingar ställs in

Efter regeringens nya direktiv har Svemos styrelse fattat beslut om att ställa in samtliga motortävlingar. Beslutet gäller tills vidare.

Annons:

Ingen enduro, ingen speedway, ingen motocross, ingen folkrace. Det blir följden av att Svemo nu ställer in all tävlingsverksamhet. Även Bilsportförbundet har anslutit sig till linjen. 

"Utifrån regeringens beslut om max på 50 personer vid offentliga sammankomster, Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer om att ställa in eller skjuta på alla tävlingar, har Svemos styrelse idag 1 april 2020 beslutat att all tävlingsverksamhet inom Svemo omedelbart ska ställas in. Beslutet kommer gälla tills vidare, och målet är att verksamheten ska komma igång så snart myndigheterna och Svemos styrelse anser att tävlingsverksamhet åter kan bedrivas på ett för verksamheten och samhället säkert sätt. Anledningen till detta beslut grundar sig till den osäkerhet som uppstått, vi vill inte riskera smittspridning och att någon i vår verksamhet insjuknar. Vi vill i det läget som råder inte riskera att belasta sjukvården i landet med olycksfall", skriver Svemo på sin hemsida. 

Fotnot: Fram till 11.35 den 3 april stod det att folkrace omfattades av Svemos beslut. Det var tyvärr felaktigt. Folkrace ligger inom Svenska Bilsportförbundet, som dock också har ställt in alla tävlingar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: