Annons:

Sök

Annons:

LUDVIG FIXADE BRONSMEDALJ PÅ SM: ”LYCKA OCH GLÄDJE”

Ludvig Fransson från Hultsfred imponerade och tog SM-brons i karting i Kristianstad i dag. Foto: Privat

LUDVIG FIXADE BRONSMEDALJ PÅ SM: ”LYCKA OCH GLÄDJE”

Tolvårige Ludvig Fransson är nybliven SM-bronsmedaljör i karting efter en spännande final i Kristianstad på söndagen.
– Det är lycka och glädje, säger pappa Pierre Fransson. 

Annons:

Den tolvårige kartingföraren Ludvig Fransson från Hultsfred fortsätter att imponera stort. 

För en vecka sedan vann han den första deltävlingen i kartingserien IAME i Kristianstad och fick välbehövlig träning inför veckans SM-tävling på samma bana. 

Han kommer nu hem till Hultsfred som nybliven SM-medaljör i karting men det har inte varit någon spikrak resa till bronsmedaljen. 

Körde upp sig i kvalheaten

SM-tävlingen inleddes med tidskval på fredagen, tre kvalheat på lördagen och final på söndagen.  

– Vi hade vissa problem i tidskvalet med fel däckval på grund av duggregn plus att vi hade strul med en gasvajer. Vi hamnade i mitten av fältet efter tidkörningen, säger pappa Pierre Fransson om tidkörningen där man kör tio minuter och räknar det snabbaste varvet.  

Lördagens tre kvalheat blev en lyckad upplevelse för Fransson, som slutade trea, femma och femma, och fick starta femma i söndagens SM-final. 

– Han körde upp sig med en fenomenal körning och fick startposition fem i finalen. I finalen startar man i två led där förarna med ojämna siffror fick starta på innerspår och det är en stor fördel. Han kom i väg som trea i starten och hängde på dem i toppen i tre-fyra varv, sedan hade vi en motor som gick varm och tappade effekt, säger Pierre Fransson.

Höll ifrån och kom trea

Ludvig hade inget att sätta emot de två främsta förarna i finalen och fick i stället fokusera på att hålla de jagande förarna bakom sig.

– De kom allt närmare mot slutet men Ludvig körde stabilt och täppte till under sista varvet när det var tätt och blev trea.

Hur känns det?

– Det är lycka och glädje. Det var inte bara den svenska eliten som deltog utan även många danskar och några finnar. De stora teamen som åker runt i Italien och Spanien har till exempel heltidsanställda mekaniker som sköter om kartingbilar för grabbar som är elva-tolv år. 

Extra skönt att slå dem på näsan då?

– Ja, absolut. En del av de andra teamen har helt andra resurser än vad vi har när vi står i ett litet tält och skruvar för oss själva. Jag känner mig jättenöjd och Ludvig kör fantastiskt bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: