Annons:

Sök

Annons:

Dackarna satte ner foten och säkrade första segern sent

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen slog till med en femetta i första nomineringsheatet och säkrade Dackarnas första seger för säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna satte ner foten och säkrade första segern sent

Dackarna tappade segern i sista heatet mot Piraterna. I kväll klev radarparet Jacob Thorssell och Rasmus Jensen in och avgjorde i första nomineringsheatet. 
– Alltid skönt att vinna, nu kan man slappna av lite grann, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna och Indianerna följdes åt under stora delar av kvällens match på Skrotfrag Arena i Målilla. Efter tio körda heat var ställningen 30–30 och det var omöjligt att gissa hur matchen skulle sluta. 

Dackarna ledde med två poäng inför de två avslutande nomineringsheaten. Då valde Teurnberg att kasta in Jacob Thorssell och Rasmus Jensen mot David Bellego och Krzysztof Kasprzak. 

Det visade sig bli ett lyckat drag då Dackeduon tog en femetta och säkrade första segern för säsongen. Maciej Janowski tog 15 av 15 möjliga poäng och såg till att segersiffrorna skrevs till 49–41. 

– Skönt att ta första vinsten, men det går inte att leva på den. Det är ny match nästa tisdag och jag kan inte stå här och hoppa jämfota. Jag kan slappna av lite grann men det blir ändringar i laget till nästa vecka. Jag funderar på vilka det blir och jag håller er på halster, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:

– Det är en sån match som kan gå hur som helst. Vi slöt till och hade Janowski (Maciej) i laget. Jag tycker att alla kämpade och slet. 

"Går inte att stirra på poängen"

Att alla förare bidrar och plockar poäng blir något av Dackarnas sloga under 2022. I kväll tog merparten av förarna poäng och britten Adam Ellis svarade för tre poäng i debuten. 

– Det måste vara så här med att alla bidrar och att Janowski sticker ut. Tre poäng för Ellis kanske inte låter så mycket, men det var hans första match på banan. Han har rätt attityd, försöker och kämpar hela tiden. Det går inte bara att stirra på poängen, han åkte bra i tre tuffa heat, säger Teurnberg. 

Hur ser du på att ni sätter ner foten och avgör efter paus?

– Jag kan inte gå in och skrika, det är andra matchen och nya killar. Vi måste växa ihop som lag. Vi jobbar bra ihop och har bra snack där alla är delaktiga. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: