Annons:

Sök

Annons:

Alexander Woentin kommer inte heller köra torsdagens match mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Ny smäll för Dackarna – han missar matchen: "Bara göra det bästa av det"

Dackarna saknar redan trion Brady Kurtz, Adam Ellis och Luke Becker. Nu står det klart att även Alexander Woentin missar matchen mot Lejonen.
– Det var inte vad jag hade hoppats på, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Det vankas Smålandsderby på Skrotfrag Arena på torsdagskvällen. Gästande Lejonen, av många utpekade som guldfavoriter, kommer med bland andra Bartosz Zmarzlik, Patryk Dudek och Oliver Berntzon. 

Dackarna å sin sida saknar trion Brady Kurtz, Adam Ellis och Luke Becker på grund av matcher i den engelska ligan. Dessutom är Mateusz Swidnicki skadad.

Sent i går kväll kom nästa smäll – Alexander Woentin kastar in handduken.

– Han körde i Allsvenskan i går och är helt ur gängorna. Vi vet inte om han har någon infektion i kroppen, men han kör inte i kväll, säger Mikael Teurnberg. 

Sammy van Dyck ersätter honom på reservplats.

– Det är bara att göra det bästa av det. Vi är väldigt decimerade och kör riders replacement för Becker. Det är egentligen fem gubbar som är borta, så det är tufft. Men allting går, så det handlar om att få en bra start. Vi är starka hemma och har inte förlorat sedan 2020 någon gång. Läget är som det är och det är bara att ladda på och sätta emot så mycket vi kan. Vi kör självklart för att vinna.

"Ung, lovande förare"

Ukrainaren Viktor Trofimov gör debut för Dackarna i kvällens match.

– Det blir hans första tävling i Sverige, så man kunde ha fått en lättare uppgift. Det är en ung, lovande förare så jag hoppas han ska få med sig några poäng. 

Hur ser du på Lejonens lag?

– De är förhandsfavoriter och har ett starkt lag, men för oss handlar det om att få en bra start. Det måste flyta på med våra ridersheat också. Det går inte att begära att sexan och sjuan ska ta tvåsiffrigt, utan vi måste upp på tvåsiffrigt på de här andra fyra förarna. Vi kastar absolut inte yxan i sjön. 

Teurnberg hoppas förstås att derbyt mot Gislavedsklubben ska locka en hel del publik.

– Ja, definitivt. Vi hoppas på en publikmatch och ett starkt stöd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: