Annons:

Sök

Annons:

Mycket tankar efter tunga starten: ”Någon poäng för lite på alla positioner”

Mikael Teurnbergs Dackarna ska försöka vända på den negativa trenden när hittills obesegrade Smederna kommer på besök. Foto: Ossian Mathiasson

Mycket tankar efter tunga starten: ”Någon poäng för lite på alla positioner”

En seger på de sex inledande matcherna. Mikael Teurnbergs tankeverksamhet går på högvarv efter Dackarnas blytunga säsongsstart.
– Vi tar någon poäng för lite på alla positioner, säger han inför tisdagens fajt mot fjolårets silvermedaljör Smederna. 

Annons:

Dackarna från Målilla har inlett årets säsong blytungt och är just nu utanför slutspel med sina två poäng efter sex körda matcher. De sex bäst placerade lagen går till slutspel och de regerande svenska mästarna är i skriande poängbehov inför tisdagens hemmamatch mot Smederna, serieledaren som har vunnit sina fem första matcher. 

– Vi har en jäkligt jobbig säsong och räcker liksom inte till. Det är frustrerande och mycket funderande. Vi har förlorat så många matcher med bara några poäng så det är som att förlora varje hockeymatch i sudden, säger Mikael Teurnberg. 

Det är i de två avslutande nomineringsheaten som Dackarna inte har räckt till och åkt på flera knappa och smärtsamma nederlag. Dackarna har nämligen tagit sig över 40 poäng i varje match och tittar man på förarkvoten är fyra lag sämre än Dackarna. 

– Det finns lag i botten som har minus 50 poäng och vi har minus 14 poäng. Hur man kan ha det och förlora så många matcher är ganska otroligt. Det är i nomineringsheaten som nästan alla matcher har avgjorts, säger Mikael Teurnberg.

"Förarna måste prestera bättre"

Han har lokaliserat vad problemet är och det är att förare på plats ett till fem inte plockar tillräckligt med poäng.

– De som åker på plats ett till fem levererar inte samtidigt som reserverna har varit väldigt bra. Det är ingen förare som har fallit igenom men de åker inte på sin kapacitet och tar någon poäng för lite. Vårt lag bygger på jämnhet och att vi har ett par förare som åker tvåsiffrigt, men så är det inte. Om vi ska vinna matcher måste förarna prestera bättre och komma upp i nivå. Smederna har just nu tre-fyra förare som har bättre snittpoäng än vad vår bästa förare har, säger Teurnberg. 

Dackarna tappade i förra veckans match mot Rospiggarna en tidig och klar ledning till förlust med 42–48. 

– Vi fick en bra start i Hallstavik och hade därefter fem heat där vi inte kom i mål med en förare av olika anledningar. Det är en tredjedel av matchen och det håller inte för att vi ska vinna matcher. Det är tyvärr lite signifikativt för vår säsong så här långt. 

Rockad i startsjuan

Teurnberg förklarar att det är en jobbig situation med många tankar och känslor som snurrar genom huvudet.  

– Jag visste att det skulle bli tufft och det är klart att det är jobbigt. Jag hade efter matchen i Hallstavik svårt att sova. Det är givetvis mitt jobb att leda laget, försöka göra det bästa av situationen och peppa killarna. 

Adam Ellis står över kvällens match och Nicolai Klindt är tillbaka i startsjuan då han inte var tillgänglig förra tisdagen. Notabelt är att Dackarnas lagledare kastar om i uppställningen: Maciej Janowski kör som nummer ett och Jacob Thorssell som nummer två. 

– Jag gör en rockad i laget för att göra något och ändra i paren. Smederna är obesegrade och vi är i stort poängbehov. Jag tycker att Trofimov (Viktor) har gjort bra ifrån sig då han är ny i Sverige och kämpar och sliter. 

Fakta

Dackarnas sjua: 1) Maciej Janowski, 2) Jacob Thorssell, 3) Rasmus Jensen, 4) Nicolai Klindt, 5) Brady Kurtz, 6) Ludvig Lindgren, 7) Viktor Trofimov.

Smedernas sjua: 1) Robert Lampert, 2) Pontus Aspgren RR, 3) Daniel Bewley, 4) Grzegorz Zengota, 5) Kacper Woryna, 6) Michael Jepsen Jensen, 7) Joel Andersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: