Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VÄSTERVIK KNÄCKTE VETLANDA I PREMIÄRDERBYT

Jack Holder och Mikkel Bech Jensen körde hem en femetta för Västervik i det femte heatet. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VÄSTERVIK KNÄCKTE VETLANDA I PREMIÄRDERBYT

Västervik Speedway var favorit inför kvällens premiär i Elitserien. Och visst blev det en derbyseger hemma mot Vetlanda. Västervik gjorde en mycket stark laginsats och matchen var avgjord redan inför de båda nomineringsheaten. Till slut vann Västervik matchen med 50-40.

Annons:

Västervik fick bästa tänkbara start på derbymatchen när Peter Ljung fick med sig nyförvärvet Jack Holder till en femetta. Efter två oavgjorda heat slog gästerna sedan till med en 4-2:a genom den polske fartkanonen Bartosz Zmarzlik och Filip Hjelmland.

Hemmalaget slog dock tillbaka omgående med en dubbelseger i det femte heatet genom Jack Holder och Mikkel Bech Jensen och gick därmed upp i en sexpoängsledning, 18-12. Det var ett försprång som Västervik behöll till den långa pausen efter tio heat och ställningen 33-27.

Värt att notera är att hemmatalangen Bartosz Smektala kraschade i det åttonde heatet, Polacken hamnade under luftstaketet, men när han väl kommit fram därifrån kom han snabbt upp på benen och bjöd på ett brett leende på vägen tillbaka till depån.

Kildemand satt under press

Känslan var sedan att Västervik definitivt skulle avgöra derbyt i det elfte heatet. Den danska duon Peter Kildemand och Nicki Pedersen var också på väg mot en femetta, men Pedersen var alldeles för brysk mot Vetlandas Brady Kurtz och efter att den sistnämnda kraschat blev Nicki Pedersen utesluten.

Det gjorde att Peter Kildemand blev ensam hemmaförare i heatet. Det klarade han galant och körde hem heatsegern före Jakub Jamrog och Filip Hjelmland, där den sistnämnda ersatte Brady Kurtz som tvingades bryta matchen efter kraschen.

Holder bjöd på fin styrning

Västervik såg sedan mer eller mindre till att avgöra matchen i det tolfte heatet. Bartosz Smektala körde hem trepoängaren och bakom honom visade Jack Holder att han kan bli en attraktion på Hejla Arena den här säsongen när han tog sig förbi bortalagets Szymon Wozniak och säkrade en dubbelseger i heatet. Det innebar 41-31 med tre heat kvar att köra och matchen var givetvis avgjord.

Om det var någon som fortfarande trodde på Vetlanda i det läget kunde de ge upp hoppet ett heat senare efter ett oavgjort resultat där. Därmed var hemmaledningen ointagliga 44-34 inför de två sista heaten.

Till slut vann Västervik matchen med 50-40.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: