Annons:

Sök

Annons:

Lagledarens sköna guldkyss på ex-Dacken

Fredrik Lindgren får en skön guldkyss av sin lagledare Jerker Eriksson efter det säkrade SM-guldet.

Lagledarens sköna guldkyss på ex-Dacken

I två SM-finaler har världsstjärnan Fredrik Lindgren lotsat sitt Smed-lag mot guldet. Själv tillägnar han segern lagledaren Jerker Eriksson.
– Jerker är utan tvekan den enskilt största orsaken till klubbens tre raka SM-segrar, säger han.

Annons:

Smederna krossade Dackarna i de båda SM-finalerna (totalt 73-107). Den mest lysande stjärnan av alla under finaldagarna var ex-Dacken Fredrik Lindgren. Som han ledde sitt lag – både i Eskilstuna och i Målilla.

Hans sista match i Smed-västen såg så otroligt enkel ut för honom. Svårare hade Fredrik att svara på frågan hur det egentligen kan bli så här, med tokkross i två matcher i rad.

– Bra fråga, men till att börja med gjorde vi en fantastisk prestation i Eskilstuna i går. Faran med det kan vara att man slappnar av, men lagledningen har verkligen präntat in i våra huvuden att vi måste prestera i dag också.
– Och det gjorde vi ju. Redan i heat ett är vi otroligt där i huvudet från start. Vi har snabba reaktioner, vi tar rätt beslut i första sväng och första varvet, och blickar sedan bara framåt.

Och till slut blev det ju inga små siffror?
– Nej, otroligt. Det är en sådan enorm urladdning från hela gänget, och alla vill vinna.

Hur är känslan nu?
– Det var en lite knepig känsla att vinna så tidigt som i heat nio. Jag är otroligt stolt över hela laget, det är så jag kan beskriva det. Sedan har vi en otroligt bra lagledning, som motiverar oss på ett bra sätt. De säger rätt saker vid rätt tidpunkt, och vi får med oss alla sju gubbarna. Man vet vad som ska göras, och vi gör det.

– Jerker (lagledaren Eriksson) är nog den enskilt största orsaken till att Smederna har vunnit SM-guldet tre år i rad. Han ser till att huvudet alltid är påslaget och har fokus på rätt saker.

Och extra skönt att slå ur underläge?
– Vi visar styrka gång på gång. Vi har varit nere för räkning flera gånger, och alla har räknat bort oss, men vi reser oss och kommer alltid tillbaka. VI tror alltid på oss själva.

Du ska inte vara kvar i Smederna, har du sagt. Gäller det fortfarande?
– Det stämmer ja.

Vet du redan nu något om vad som händer för din del nästa år?
– Haha. Det är inget jag vill prata om nu, utan nu ska vi bara fira det här.

Hur ska ni fira det här?
– Jag vet inte om de har planerat nåt för oss. Men något lär det säkert bli.

Du är ledig i morgon i alla fall?
– Ja, det är jag. Haha.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: