Annons:

Sök

Annons:

Berntzon i tårar efter tredje raka silvret: ”Tungt och tomt”

Oliver Berntzon var otroligt nedstämd efter sitt tredje raka SM-silver. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon i tårar efter tredje raka silvret: ”Tungt och tomt”

Dackarna blev totalt överkört i SM-finalen mot Smederna. Oliver Berntzon hade två raka SM-silver och nu får han lägga en tredje silvermedalj i prisskåpet.
– Det är tungt och tomt, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Dackarna gick in med ett stort favoritskap inför SM-finalen mot Smederna efter segern i grundserien och semifinalsegern mot Västervik. 

Finalserien mot Smederna blev en lång vandring i mörker för Dackarna med två klara förluster. Smederna vann första ronden med 54–36 och hade ett försprång på 18 poäng inför returen. 

Dackarna var i stort behov av en bra start och det gick inte alls. Smederna drygade ut den totala ledningen till 26 poäng efter att ha lett returen med åtta poäng efter fyra heat och i det nionde heatet säkrade Smederna guldet med en femetta signerad Gleb Chugunov och Fredrik Lindgren. 

Smederna vann kvällens retur med 53–37 och plockade 34 poäng fler än Dackarna. 

– Hoppet levde så klart in i dagens match och vi hade några heat på oss för att göra det spännande. Efter några heat fick jag samma känsla som i går. Vad fan, vi var inte där samtidigt som de stack iväg i starterna och var heta ut i första sväng. Vi hängde inte med. Det funkade inte som vi ville och som det har gjort tidigare under säsongen, säger Oliver Berntzon. 

"Bara skitsnack"

Det blev ingen spänning alls i Målilla och det var många nedsänkta huvud i Dackarnas depå. Oliver Berntzon, med två raka SM-silver i bagaget (Vetlanda 2017 och Dackarna 2018), föll återigen och satt nedsänkt i en solstol med vetskapen om att det var hans tredje SM-silver.  

– Vad ska man tänka när man ser att guldet försvinner? Jag vet inte, det är tungt att det avgörs på två matcher. För andra året i rad har vi manglat alla lag i grundserien och sedan har vi fallit i finalen. Tyvärr finns det ingen felmarginal i en finalserie, säger han och fortsätter:

– I går var vi inte hundraprocentiga samtidigt som vi hade två domslut som gick emot oss. Då blir det en brant jäkla uppförsbacke. 

Hur gick dina tankar inför matchen?

– Vi var tvungna att gå ut på knock och ta femettor i de fyra första heaten. Det hade vi behövt för att vara med i matchen. 

Vad saknar Dackarna för att ta guldet, tycker du?

– Alla jävla experter på Facebook skriver att vi är sämst när det gäller. Det gäller något jämt, det är så i varenda match. Vinner vi inte matcherna när det inte gäller något så går vi inte till slutspel och vinner vi inte semifinalen så går vi inte till final. Vadå sämst när det gäller? Det är bara skitsnack. 

"Hatten av"

Att få vinna ett SM-guld har varit Berntzons stora mål de senaste säsongerna och nu kom ytterligare ett bakslag.

– Ja, vad fan gör man? Förlorat matcher har man gjort förr så det vet man ju hur man tar. Det är bara att analysera matchen, släppa skiten och gå vidare. Jag har kört tre raka SM-finaler och har tre raka SM-silver. Det är klart att det är tungt. 

Vad säger du om Smedernas bedrift?

– Hatten av, de är helt fantastiska när det kommer till slutspel. De får fram det och det är jäkligt imponerande. 

Vad händer för din del nu?

– Det blir att skvätta några tårar på vägen hem och vakna upp i morgon och sen fortsätter livet som vanligt.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: