Annons:

Sök

Annons:

Svensk speedwaystjärna i otäck krasch – vårdas på intensiven

Linus Sundström är svårt skadad efter en krasch i Polen. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Svensk speedwaystjärna i otäck krasch – vårdas på intensiven

Den svenske speedwayföraren Linus Sundström kraschade svårt i en polsk minnestävling för några dagar sedan. Enligt klubbens hemsida är skadorna allvarliga och Linus Sundström vårdas på intensiven.

Annons:

Det var i söndags under en minnestävling i Gdansk som den svenske föraren Linus Sundström kraschade. Han hakade ihop med Kim Nilsson och båda gick omkull i kraschen. 

Linus Sundström skadades svårt och fördes i ambulans till sjukhuset i Gdansk.

– Det är inget livshotande men det är komplicerat ändå. Lårbenet är ju av så han ska opereras nere i Polen, sa Kenneth Sundström, pappa till Linus, till Norrköpings-Tidningar häromdagen. 

Nu skriver både Linus Sundströms polska klubb och polska medier att Linus Sundström har livshotande skador. Han ska, enligt en polsk nyhetssajt, ha fått komplicerade inre skador. Om Sundströms tillstånd förbättras kan en operation genomföras. 

Krzysztof Mrozek, från Sundströms polska klubb, säger till sajten att han ber alla supportrar att hålla tummarna för Linus Sundström. 

Danske speedwayföraren Nicklas Porsing skriver på sina sociala medier att "Linus Sundström är svårt skadad och kämpar för sitt liv". Hans tankar är med Linus och hans familj, och han hoppas få se Linus på en speedwayoval igen.

Linus Sundströms pappa berättar att skadorna inte är livshotande för SVT Sport. Mer om det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: