Annons:

Sök

Annons:

Galet drama när Dudek fixade GP-biljetten

Vilket drama säsongens sista GP-tävling bjöd på. Dackarnas polack Patryk Dudek fixade GP-biljett till nästa år med en poängs marginal i sista grundomgången. Och hans landsman Bartosz Zmarzlik vann VM-guldet med två poäng.

Annons:

Zmarzliks huvudkonkurrent om guldet, den GP-debuterande dansken Leon Madsen, var annars kvällens suverän i polska Torun. Han gick rent i grundomgången, vann semifinalen och vann även finalen. Men 21 pinnar räckte inte hela vägen.

För Stal Gorzows och Elit Vetlandas trollgubbe ville annat.

Bara tredje polska guldet

Madsen satte dock enorm press på Zmarzlik genom att vinna den första semifinalen. Då krävdes det två poäng och en finalplats av Zmarzlik för att säkra VM-guldet. Annars hade Madsen haft guldläge.

Men polacken imponerade, vann sin semi och sedan bröt den totala lyckan ut på en fullspäckad arena i Torun.

Zmarzliks VM-guld var blott det tredje polska genom historien. Senast en polack vann ett individuellt VM-guld var 2010 då Tomasz Gollob stod högst upp på pallen.

GP 2020 för Dudek 

Mer polsk lycka på hemmaplan var att Dackarnas Patryk Dudek säkrade styrning i GP även nästa säsong.

Men oj vad det satt hårt inne. Dudek hade verkligen ett uselt utgångsläge i slutomgången, detta på grund av en riktigt blek tävling av honom. Dudeks räddning blev att både Matej Zagar och Artem Lauta kom sist i sina heat i grundomgången

Dacke-polacken därmed på åttonde plats i sammandraget (den sista platsen som garanterar GP-plats) med 79 poäng. Nia slutade Matej Zagar på 78 och tia Niels-Kristian Iversen på 77.

Dubbelt svenskt i semi 

Bakom Zmarzlik och Madsen knep Emil Sayfutdinov VM-bronset. Fredrik Lindgren slutade fyra och Antonio Lindbäck tolva – båda svenskarna för övrigt till semi i kväll. För Dackarnas andre GP-polack, Maciej Janowski, slutade säsongen med en sjätteplats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: