Annons:

Sök

Annons:

Dackarna spikar truppen med amerikansk talang:

Dackarna värvar den amerikanske talangen Luke Becker. Därmed har Målillalaget spikat truppen för nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna spikar truppen med amerikansk talang: "Känner sig riktigt stolt"

Dackarna har gjort klart med den förare som tar den åttonde och sista platsen i truppen inför säsongen 2020. Det blir den unge amerikanen Luke Becker som kommer in som ny i laget.

Annons:

Luke Becker är en 20-årig amerikan som inför säsongen 2018 lämnade allt hemma i Kalifornien och tog sig över till Europa för att satsa allt på att lyckas att uppnå sin dröm att bli speedwayförare på heltid.

En bit in i säsongen fick han plats i Nässjös allsvenska lag och fick några matcher på de svenska banorna. Redan då var Luke på plats i Målilla vid flera tillfällen och tränade ihop med förarna i Dackarna.

Det gångna året debuterade han i den engelska ligan där han varit klubbkamrat med Jacob Thorssell i Wolverhampton. Där gjorde han ett så gott intryck på fansen så att han när säsongen var över blev vald till ”Rider of the Year”.

"Känner sig riktigt stolt"

Han fick även chansen i den danska superligan där han kört elva matcher för Ejbjerg. Det blev även några matcher för Rawicz i den polska andraligan. I Speedway of Nations kval imponerade han för sitt USA och körde in elva pong. 

"Luke räknar med att fortsätta köra i England och förhoppningsvis få till ett kontrakt i Polen men att få chansen att köra elitserien för Dackarna är riktigt stort och han känner sig riktigt stolt över att han får den chansen", skriver Dackarna i sitt pressmeddelande. 

Med Luke Beckers kontrakt i hamn innebär det att Dackarna har fyllt de åtta platser man tillåts ha i truppen där förarna har ett snitt över 0,500. 

"Att han är en stor talang har han redan visat och med den inställning han har så finns förutsättningarna att USA åter ska få en förare som kan etablera sig i Europa. En stor trygghet för Luke är att ha Greg Hancock som mentor och rådgivare", skriver Dackarna, 

Fakta

Dackarnas lag med snitt: Maciej Janowski (2,027), Patryk Dudek (1,678), Oliver Berntzon (1,626), Kevin Wölbert (1,429), Jacob Thorssell (1,396), Frederik Jakobsen (1,314), Luke Becker (1,250) och Joel Kling (0,750).

 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: