Annons:

Sök

Annons:

USM-vinnaren från Virserum klar för Dackarna

Sin första säsong på 500 cc-cykel kommer fjolårets USM-vinnare, Theo Johansson från Virserum, tillhöra Dackarna i Elitserien. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto

USM-vinnaren från Virserum klar för Dackarna

Dackarna har gjort klart med en av förarna från de egna leden. USM-vinnaren från 2018, Theo Johansson, kommer göra sin fösta säsong på 500 cc för moderklubben.

Annons:

Under åren i den lilla ungdomsklassen 85 cc blev det många fina framgångar för Theo Johansson, och under 2018 kom karriärens hittills största framgång – guldet i USM-finalen.  Året innan blev det en silvermedalj i samma mästerskap.

Den senaste säsongen har Theo tävlat i 250 cc klassen där han varit en av förarna i Dackarnas serielag, och på sju seriematcher snittade han 1,919 poäng per heat. I RM Cupen, som är det nationella mästerskapet för klassen, slutade han sjua.

Klart med tre lag

Theo, som kommer från Virserum, fyller 16 år till sommaren och får då ta steget upp och börja tävla i 500 cc-klassen.

Under veckan blev det klart att han tar plats i Nässjös lag i division 1, och matcherna i Nässjö kommer utgöra basen i Theos tävlande.

Han har även skrivit ett avtal med Valsarna från Hagfors i Allsvenskan, och när det kommer till Elitserien så är det nu alltså klart att han kommer tillhöra Dackarna.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: