Annons:

Sök

Annons:

Nya datum för säsongsstart har tagits fram – premiär i augusti är möjligt

Det är oklart när och om det blir någon speedwaysäsong för Dackarnas stjärnor Maciej Janowski och Oliver Berntzon. Klubbarna har dock tittat på möjliga lösningar för säsongsstart. Foto: Ossian Mathiasson

Nya datum för säsongsstart har tagits fram – premiär i augusti är möjligt

Coronapandemin har stoppat i stort sett alla idrotters verksamhet. När det gäller speedwayen har klubbarna tagit fram flera olika lösningar med seriestart fram till den 11 augusti. 

Annons:

I mars kom Elit Speedway med beskedet att skjuta starten på den svenska elitseriesäsongen i speedway framåt i tiden och presenterade olika startdatum under juni månad. 

För att skapa fler möjligheter till att kunna genomföra säsongen har elitklubbarna satt sig ner, diskuterat ytterligare alternativ och tittat på ett antal möjliga lösningar som innebär möjliga startdatum fram till den 11 augusti. 

”Det är fortfarande mycket som är oklart inför säsongen. För att skapa största möjliga framförhållning har vi därför tittat på fler alternativ för att kunna få igång någon form av serieverksamhet även med ett senare startdatum. I det läge speedwayen och all annan idrott befinner sig i nu måste man vara ödmjuk inför att det kan krävas stora anpassningar jämfört med den ordinarie verksamheten för att kunna genomföra säsongen. Klubbarna är helt eniga i att man är beredd att göra dessa anpassningar”, säger ESS:s vice ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande. 

Kan starta på tre veckors tid

Förutom de svenska myndigheternas begräsningar så påverkas klubbarna också av andra länders regler med tanke på tillgången på utländska förare och möjligheten till de resor mellan länder som utgör förarnas vardag. Sedan tidigare är tillfälliga regler för säsongen 2020 införda i samarbete med förbundet Svemo. Skulle ytterligare översyn av regler krävas för att göra en säsong möjlig kommer en sådan diskussion att lyftas med förbundet igen.

"Vårt mål är att vara så väl förberedda som möjligt för de olika scenarion som vi kan komma att ställas inför. Vi följer myndigheternas rekommendationer och när det är tillåtet och möjligt så har vi sagt att vi är redo att starta ligan med tre veckors varsel", säger Mikael Holmstrand

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: