Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: INGA GP-TÄVLINGAR I SVERIGE I SOMMAR

Det blir inga GP-tävlingar i varken Målilla eller Hallstavik i sommar. Arrangören har ställt in tävlingarna. Foto: Jakob Karlsson

JUST NU: INGA GP-TÄVLINGAR I SVERIGE I SOMMAR

Årets GP-tävlingar i speedway har ställts in på löpande band. Nu står det klart att de två svenska deltävlingarna i Målilla och Hallstavik går samma öde till mötes. 

Annons:

På torsdagseftermiddagen kom beskedet – det blir inga GP-tävlingar i Sverige i sommar. Huvudarrangören BSI har i samråd med Svemo och internationella motorcykelförbundet ställt in de två tävlingarna, som skulle ha arrangerats i Hallstavik den 25 juli och i Målilla den 15 augusti. 

Anledningen är den pågående coronapandemin och förbudet mot att hålla allmänna sammankomster med fler än 50 personer. 

”Detta beslut har fattats efter noggrant övervägande och samråd med FIM, BSI Speedway och de lokala klubbarna och myndigheterna med hälsa och säkerhet för supportrar, förare och personal som högsta prioritet. Vi är fortfarande fast beslutna om att arrangera ett världsmästerskap 2020 och kora en världsmästare i oktober. Vi arbetar nära med FIM för att ta fram en beredskapsplan för att säkerställa att minst åtta deltävlingar äger rum 2020. Mer detaljerad information om detta kommer att delas under de kommande veckorna”, skriver arrangören i ett pressmeddelande. 

Alla personer som har köpt biljetter till de svenska tävlingarna kommer få ett mejl med ytterligare information, enligt arrangören. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: