Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Smederna drar sig ur elitserien – så ser upplägget ut

Smederna har tre raka SM-guld men i år kommer inte Eskilstunaklubben till start i elitserien i speedway. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Smederna drar sig ur elitserien – så ser upplägget ut

Årets elitseriesäsong i speedway blir en serie med åtta lag. Eskilstunalaget Smederna, med tre raka SM-guld, drar sig ur serien. 

Annons:

I höstas gjorde Smederna finalprocessen kort med Dackarna och blev svenska mästare för tredje året i rad. 

När elitserien i speedway drar igång tisdagen den 11 augusti kommer inte Smederna finnas med för att fightas om sitt fjärde raka SM-guld. Klubbens ordförande Tobias Spångberg har tidigare sagt att det är omöjligt för klubben att vara med om det blir publikfria matcher och nu blir det så. 

Elitklubbarna är nu klara med detaljerna inför kommande säsong när det gäller körschema och regler. Det blir matcher med sex förare i varje lag i stället för sju som man brukar ha.  

Så körs årets säsong

Serien kommer köras som en enkelserie plus en extra ”derbyomgång” för att alla lag ska få lika många hemma- och bortamatcher i grundserien. Efter det följer slutspel med kvartsfinal, semifinal och final. Slutspelet är schemalagt att börja 22 september där finalerna körs 6–8 oktober. 

”Vi har skapat möjligheter för en sportsligt och ekonomiskt bra säsong. Givetvis är det annorlunda förutsättningar i år och både regler och laguppställningar behöver anpassas. Men det är supportrar, sponsorer och förare givetvis väl medvetna om utifrån hur samhället ser ut just nu. Samarbetsklimatet för att få till detta har varit väldigt gott från alla dessa parter, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand. Klubbarna har de senaste veckorna arbetat hårt med sina lokala förutsättningar och sponsorer för att kunna bygga förartrupper som är ekonomiskt hållbara även med uteblivna publikintäkter”, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande. 

Varje klubb har fått också 560 000 kronor från regeringens krisstöd till idrotten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: