Annons:

Sök

Annons:

Berntzons GP-dröm gick i uppfyllelse: ”Alltid trott på det”

Oliver Berntzon är klar för GP-serien kommande säsong och ser fram emot tisdagens hemmamatch med Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzons GP-dröm gick i uppfyllelse: ”Alltid trott på det”

Oliver Berntzon har kvalificerat sig för nästa säsongs GP-serie. Med gott självförtroende är han tillbaka i Dackarnas startsjua mot Lejonen. 
– Jag har alltid trott att jag kan nå GP-serien, säger han till vår tidning. 

Annons:

Oliver Berntzon, 27, är klar för GP-serien i speedway nästa år. Han blev tvåa i helgens GP-kval i kroatiska Gorican och gör debut som ordinarie förare i GP-sammanhang nästa år. 

– Det var magiskt, en fantastisk känsla. Det är något som jag har kämpat för hela karriären och nu kvalar jag mig äntligen in i GP-serien. Det är obeskrivligt, säger Oliver Berntzon och fortsätter:

– Jag har alltid trott att jag kan nå GP-serien, att jag har kapaciteten och möjligheten att ta mig dit. Vissa år har det kanske känts längre bort när man har börjat tvivla men någonstans längst in så har man alltid trott på det.

"Behöver ha lite flyt"

Berntzon behövde ta minst två poäng i sitt sista heat för att kvalificera sig för GP-serien och det blev en minst sagt dramatisk avslutning. 

Han hade Krzysztof Kasprzak, Aleksandr Loktaew och Adam Ellis i sitt sista heat. Först blev Loktaew utesluten och i omstarten blev Kasprzak utesluten när han körde in i Ellis, som blev skadad. Oliver Bernton körde då in en trepoängare mot en banreserv. 

– Man kan säga vad man vill om tur och så. Man behöver ha lite flyt i en sådan tävling. Det har varit mycket oflyt genom åren. Det är många som pratar om mitt flyt i sista heatet men det är många som glömmer bort att Matej Zagar låg sist i första heatet när Mikkelsen vurpade, sedan fick han två poäng, säger han. 

Hur ser du på allt som hände i sista heatet?

– Jag kan bara göra mitt och vinna heatet. Det är inte upp till mig att Loktaev lägger sig frivilligt i första sväng och att Kasprzak kör rakt i bakhjulet på Ellis. Det är snarare deras misstag än mitt flyt. I en sådan tävling så gäller det att vara kall, hålla sin position och plocka poäng. Det var många exempel i tävlingen där folk blev för ivriga och gjorde bort sig. 

"Mer logistik som ska gå ihop"

Tre poängen i sista heatet gjorde att han säkrade en plats i nästa års GP-serie.

– Responsen har varit bra. Telefonen har gått varm så det har varit nonstop. 

Har du börjat fundera något på nästa säsong?

– Egentligen ingenting. Det kommer inte hända något för mig förrän nästa säsong så det gäller att avsluta den här säsongen så bra som möjligt. Förberedelserna och kraven på team och budget kommer givetvis bli mycket större, det får vi ta i vinter.

Något som är säkert är att nästa säsong kommer innehålla fler tävlingar och mer resande. 

– Det är mycket mer logistik som ska gå ihop. Det kommer krävas en mekaniker till och kanske någon sorts manager som håller i allting med resor. 

Kör tisdagens match med Dackarna

I morgon kväll står han på startlinjen när Dackarna tar emot Lejonen i ett spännande Smålandsderby på Skrotfrag Arena. 

– Tankarna är positiva och jag är laddad. Lejonen har gått hur bra som helst och har ett starkt lag. Vi kör på som vanligt och får hoppas att det räcker till vinst.

Hur ser du på era chanser till seger?

– Vi har ett starkt lag. Hans (Andersen) och Frederik (Jakobsen) har levererat skapligt. Jag och Jacob (Thorssell) har tagit poängen som vi ska. Matias Nielsen kom in och gjorde det bra i Avesta. Det blir intressant att se honom i Målilla. Vi har ett jämnt lag och oftast blir man starka när man har ett jämnt lag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: