Annons:

Sök

Annons:

Mardrömsstarten knäckte Västervik:

Morgan Anderssons Västervik var aldrig nära i Kumla. Foto: Arkivbild

Mardrömsstarten knäckte Västervik: "De åkte skjortan av oss"

Västervik är ute ur SM-slutspelet. Indianerna vann med hela 59-31 i Kumla – och var klasser bättre än sitt motstånd.
– De åkte skjortan av oss. Vi var inte nära, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Redan inför returmötet var det uppförsbacke för Västervik. Tisdagens första semifinal i Västervik vanns av Indianerna med 49-41 och skulle Västervik kunna hämta igen försprånget krävdes en bra start.

Det blev precis tvärtom.

Indianerna rivstartade och det såg ut som speedwaycyklar mot mopeder. Indianerna hade 15-3 efter tre heat – och redan där var Västervik förstås uträknat.

– De åkte skjortan av oss. Så är det. Vi var inte nära, så efter det var det bara att köra igenom tävlingen. Tittar man på laguppställningarna så såg man att det skulle bli småtufft för oss, säger Morgan Andersson. 

Vad var det som hände i början?

– Nej, men vi är inte nära. Vi kom inte rätt, de åkte från oss och är ett bättre lag. De hade ett bra lag på papperet och vi var hämmade. Vi hade behövt mer än en förare till i vårt lag. Så är det. De var riktigt duktiga. 

"Finns viktigare saker"

Västervik lyckades närma sig Indianernas fart och lät inte siffrorna rinna iväg till något fullständigt genant. Indianerna vann till slut returen med 59-31.

– Det finns viktigare saker än att åka SM-final ett coronaår. Speedwayen lever vidare och det är det viktiga. Vi har gjort det vi har kunnat och nu är det bara att gå vidare och hoppas att det här blåser över, och att det blir andra premisser och mer likvärdigt, så alla kan använda sina bästa förare. Det är ett speciellt år och man har fått åka med det som finns tillgängligt. Vi har tre GP-förare som kör lördag och trupperna är inte större. Så det är bara att gilla läget. 

Tror du att ni hade kunnat ta dem med Jason Doyle och Artem Laguta?

– Det vet jag inte. Vi hade fått slita hårt ändå. De är duktiga. Joel Andersson har jag aldrig sett så här bra, han gör en riktigt bra tävling. De har tre snabba toppar och vi hade inget att sätta emot. 

"Vill alltid vinna"

Morgan Andersson är ändå nöjd med att Västervik tog sig till semifinal.

– Det blev lite avslaget. Matematiskt gick det inte och det blev kört. Jag tycker att vi får vara nöjda med det lag vi har haft tillgängligt. Vi hade en målsättning att få sex hemmamatcher och det lyckades vi med. 

Nur blir det Masarna och Indianerna som får göra upp om SM-guldet.

– Man vill alltid vinna, men man måste vara realist också. Vi kom till start och det viktigaste var att en liga kom igång. Resultatet var inte lika prioriterat. Klart att det var viktigt, men det är inget vanligt år. 

Hur ser du på era unga förare, Anton Karlsson och Noel Wahlqvist och deras säsong?

– Det har varit en kort säsong. Anton har varit lite upp och ned och Noel mycket skadad. De har inte fått så många tävlingar, men det finns att bygga på där. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: