Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: KLART MED NY LAGLEDARE I DACKARNA

Mikael Teurnberg, i mitten, är ny lagledare för Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: KLART MED NY LAGLEDARE I DACKARNA

Peter Karlsson gjorde efter säsongen klart att han lämnar sitt lagledaruppdrag. Nu har Dackarna hittat hans ersättare: Mikael Teurnberg.

Annons:

För några veckor sedan kom beskedet att Peter ”PK” Karlsson lämnar posten som lagledare i Dackarna efter tre säsonger. Dackarna slogs ut i SM-kvartsfinalen och Karlsson, som har en lång förarkarriär bakom sig, valde att inte förnya sitt kontrakt i klubben som han har varit lagledare i sedan 2017. 

Dackarna har sedan dess varit ute på jakt efter en ny lagledare och jobbat med att sätta förartruppen på plats till kommande säsong. 

I dag bjöd Målillaklubben in till presskonferens på Skrotfrag Arena och presenterade vem som kliver in som ersättare. 

Det blev rutinerade Mikael Teurnberg som tar rollen.

– Det var vårt förstaval och han kommer vara mycket mer än lagledare. Han kommer hjälpa till med GP och på marknadssidan. Det är rätt väg att gå, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson på presskonferensen.

"Känns jättebra"

Mikael Teurnberg har haft ett uppehåll från lagledarrollen i speedwayen, men är känd för sina många år inom Rospiggarna.

– Det känns jättebra. Min farmor och pappa är härifrån och jag har varit väldigt mycket här i min ungdom, det känns lite som att komma hem när jag har rötterna här. Dackarna var min favoritklubb när jag var liten och Dackarna har en speciell plats i mitt hjärta, säger han.

Kontraktet mellan Dackarna och Teurnberg är skrivet på två år. Den nya lagledaren letar också en boendelösning i området. 

Samtidigt presenterade Dackarna att man förlängt kontraktet med Jacob Thorssell.

Mycket mer kommer senare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: