Annons:

Sök

Annons:

Speedwayklubb tvingas till nedskärningar – lagledaren får gå

Mikael Wirebrand får lämna sitt uppdrag som lagledare för ekonomiskt krisande Vetlanda Speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Speedwayklubb tvingas till nedskärningar – lagledaren får gå

Vetlanda Speedway tvingas göra nedskärningar i sin klubb och har fattat beslut om att friställa Mikael Wirebrand från sitt uppdrag som lagledare. 

Annons:

Det är i ett pressmeddelande som Vetlanda Speedway skriver att de tvingas göra nedskärningar av kostnader med anledning av det osäkra ekonomiska läget till följd av covid-19.

Klubben har kommit i ett kännbart ekonomiskt läge på grund av minskade intäkter från åskådare och sponsorer då de inte har haft möjligheten att hjälpa till på samma sätt som tidigare säsonger. 

”Vi hoppas genom vårt agerande att säkerställa företagets samt föreningens ekonomi samt överlevnad, genom bland annat minskade lönekostnader”, skriver Vetlanda Speedway i ett pressmeddelande. 

Lagledaren får gå

Klubben kommer dra ned på lönekostnaderna genom att friställa sportchefen/lagledaren Mikael Wirebrand med omedelbar verkan och räknar i dagsläget med att kunna behålla övrig personal.

”Det är alltid tråkigt att ställas inför det faktum att vi tvingas friställa duktiga och trogna medarbetare, men i nuläget måste företagets och föreningens bästa, komma i första rummet. Vi räknar med att klara personalförlusten genom att omorganisera verksamheten, och förlitar oss på ideella krafter för att genomföra detta”, skriver Vetlanda Speedway.

Vetlanda siktar på att köra i Bauhausligan 2021 och skriver att åtgärderna inte ska påverka ungdomsverksamheten eller övrig tävlingsverksamhet på anläggningen. 

”Vi har för avsikt att med dessa åtgärder, samt med hjälp av våra duktiga funktionärer och sponsorer, att komma till start i Bauhausligan 2021. Vår satsning på unga svenska förare är oerhört spännande men formerna för Bauhausligan är naturligtvis beroende på hur det ekonomiska läget och rekommendationerna med Covid-19 ser ut längre fram”, skriver klubben.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: