Annons:

Sök

Annons:

Frederik Jakobsen är tillbaka i dackelaget när Lejonen väntar. Foto: Ossian Mathiasson

Både Dackarna och Lejonen saknar VM-förare: "Exceptionella veckor"

Både Dackarna och Lejonen kör rider replacement imorgon i Målilla. För flera lag har det blivit mer regel än undantag att köra rider replacement. Anledningen är att BAUHAUSLIGAN krockar med Ekstraliga i Polen och VM-serien.

Annons:

Imorgon är det VM-serien i Lublin på fredag kväll som ställer till det. Dackarna fortsätter köra rider för Jason Doyle och Lejonen kör rider för Robert Lambert.

– Som jag sagt tidigare är rider replacement inget som jag gillar. Jag vill köra med fullt lag. Den här veckan, eller rättare sagt, de senaste veckorna har varit exceptionella för oss. Första hade vi två matcher rider för Jacob Thorssell efter skadan i SM-finalen. Nu när Jacob äntligen är tillbaka så tvingas vi köra rider för Jason Doyle i båda matcherna den här veckan, säger Dackarnas sportchef och lagledare, Mikael Teurnberg.           

Bättre förutsättning än mot Masarna

Jason var inte med mot Masarna och inte heller hemma mot Lejonen imorgon. Anledningen är krockar med Ekstraligan och VM-serien.

– Vi får tillbaka Frederik Jakobsen och som går in i stället för Tero Aarnio och det bör höja laget en del. I övrigt kör vi med samma förare som senast.

Det innebär att Dackarna saknar VM-förarna Maciej Janowski, Tai Woffinden och Jason Doyle.                   

Dackarna har 10 poäng upp

När lagen möttes i Gislaved i våras vann Dackarna med 10 poäng.

– Jämfört med matchen mot Masarna så känns förutsättningarna mycket bättre inför den här matchen. Vi har hemmabana och Jakobsen är tillbaka. Kan sedan Luke Becker och Jacob Thorssell fortsätta att leverera och Rasmus Jensen få ordning på sina maskiner och våra reserver ta någon eller några poäng så har vi en bra chans.

– Vi kör för att både vinna matchen och därmed också bonuspoängen. Vi behöver en trepoängare då det börjar tajta till sig i serien, säger Mikael Teurnberg.     

Lejonen saknar sina två VM-förare

Även Lejonen tvingas köra rider för VM-föraren Robert Lambert – som gjorde en medioker insats hemma mot Smederna igår och bara tog 4 poäng. Även VM-föraren, Oliver Berntzon, står över på grund av VM-tävlingen i Lublin på fredag.

Lejonen har de skållheta Rohan Tungate och Jaroslaw Hampel, sedan är det betydligt tunnare när det gäller att leverera poäng. På papperet har Dackarna ett något bättre lag än Lejonen imorgon. Men det är som Lejonens lagledare, Anders Fröjd säger.

– Det är ute på ovalen matchen avgörs. Det är full gas i fyra varv som gäller.

Alldeles för många rider replacement i lagen

För den svenska ligan är så många rider replacement och frånvaro av toppförare inte bra. Det närmaste exemplet är Dackarnas match borta mot Masarna i tisdags som Avestalaget vann med drygt 30 poäng.

Det är inga matcher som lockar publik till arenorna och det är dålig reklam för BAUHAUSLIGAN. Anledningen beror på att det blivit en ond cirkel där varken de svenska eller polska klubbarna eller SGP kan lastas. En hel del beror på covid 19 som senarelade säsongen och som gör den intensivare nu.

Fakta

Laguppställningarna:

DACKARNA: 1. Luke Becker 2. Jason Doyle R/R 3. Frederik Jakobsen 4. Rasmus Jensen 5. Jacob Thorssell 6. Maksymilian Bogdanowicz 7. Sammy Van Dyck. 

LEJONEN: 1. Rohan Tungate 2. Robert Lambert R/R 3. Mathias Thörnblom 4. Jaroslaw Hampel 5. Grzegorz Walasek 6. Linus Eklöf 7. Casper Henriksson.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: