Annons:

Sök

Annons:

DV flyttar in i lokal och siktar på nyanställningar

Dagens Vimmerby AB ger ut digitala lokaltidningar i Vimmerby, Hultsfred, Västervik och Kalmar. Nu utökas verksamheten med en reporter och en säljare.

DV flyttar in i lokal och siktar på nyanställningar

Dagens Vimmerby har funnits i Vimmerbybornas datorer, läsplattor och mobiler i över fem år. Nu tar mediaföretaget också plats i centrum och flyttar in i en lokal på Sevedegatan. Bolaget inleder även dubbla rekryteringsprocesser inom kort.

Annons:

Dagens Vimmerby startades 2015 och blev direkt många Vimmerbybors förstaval för lokalnyheter. Med cirka 20 artiklar på sajten varje dag där allt levereras gratis till läsarna har besökssiffrorna ständigt ökat. 2020 blev DV:s bästa år hittills med ett snitt på 54 000 unika besökare varje vecka.

Något kontor har bolaget dock aldrig haft – men snart är det dags. Dagens Vimmerby tar över den lokal på Sevedegatan som Cykel 33:n haft inom kort.

– Vi har verkligen levt från hand till mun under alla de här åren. Alla pengar vi lyckats få in i bolaget har gått till att utveckla vår produkt ytterligare. Vi har konstant satsat allt vi haft på att kunna bredda och spetsa oss. Nu känner vi att vi är i ett läge där vi har råd att förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare ytterligare och då tror vi att ett gemensamt kontor är en viktig del. Det är också bra för våra läsare att kunna möta oss på plats i Vimmerby. Vi siktar på att kunna öppna kontoret i början av april, säger Jakob Karlsson, en av ägarna i DV.

Cirka en miljon visningar

Dagens Vimmerby AB driver fyra tidningar i dag: Dagens Vimmerby, Dagens Hultsfred, Dagens Västervik och Dagens Kalmar.

– På de här fem åren har vi gått från cirka 100 000 visningar per vecka till en miljon och vi är nu en av länets största aktörer i branschen. Vi är väldigt tacksamma för det förtroende som våra läsare visar oss dagligen, men känner också att vi fortfarande har väldigt mycket som vi kan utveckla, både redaktionellt men ännu mer ppå säljsidan. 

Inom kort kommer Dagens Vimmerby att söka både en ny säljare och en ny reporter.

– I dag är vi totalt fem reportrar i koncernen och jämför man med våra konkurrenter är det förstås väldigt lite. Att vi kan få ut så mycket sett till våra resurser beror på att vi har en effektiv organisation, att vi har reportrar som brinner för yrket och alltid sätter läsarna i första rummet. Det är saker som fortsatt måste vara bärande för oss när vi nu siktar på att ta nästa steg i utvecklingen och växa ytterligare. Vi hoppas att verkligen att vi kan hitta samma driv och kunskap hos nya medarbetare. 

Att satsningen kan genomföras beror till stor del på det nya presstödet.

– Vi fick drygt 900 000 kronor förra året och det är pengar som är väldigt viktiga för att vi både ska kunna stabiliseras och utvecklas. Vi är jätteglada för att nu kunna presentera det här steget på vår väg framåt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: