Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Varför vill inte samhällseliten tala om ett folkutbyte??

När Jimmie Åkesson nyligen lyfte frågan om att det pågår ett folkutbyte i Sverige sedanminst 2–3 decennier uppstod omedelbart ett ramaskri i det officiella Sverige. Företrädare församhällseliten började genast gå i taket och högljutt höja rösterna i media. Det fick media attbörja skrika om högerextremism, nazism, rasism helt utan grund. Nu är ju ordet folkutbyte isig inte politiskt utan ett sätt att försöka beskriva den demografiska utvecklingen i ett land.Det vill säga hur har befolkningssammansättningen utvecklats under de senastedecennierna.

Annons:

Fakta talar för sig själv;

Sverige är i dag ett helt annat land än det var i slutet av 1900-talet. I modern tid har Sverige per capita tagit emot flest invandrare i västvärlden och takten på invandringen har varit högre än i andra västländer.

År 1995 var det 13,1 procent av Sveriges befolkning som hade utländsk bakgrund som definieras som ” de som antingen är födda utomlands eller är födda i Sverige med två utrikes födda föräldrar”. År 2021 var det 26,3 procent. Räknar man även de som har en utrikesfödd förälder med en inrikes född ökar andelen som har någon slags utländsk bakgrund till nästan 35 procent. I dag har alltså över en tredjedel av Sveriges befolkning utländsk bakgrund. 1987 var motsvarande siffra 11 procent’ 

Ungefär 20 procent av våra invånare har utomeuropeisk och utom-västerländsk härkomst. 

Under 2014 till 2022, när Socialdemokraterna satt i regering, kom ungefär 120 000 invandrare till Sverige per år. I flera svenska kommuner har över hälften av invånarna utländsk bakgrund. Den förändring som Sverige genomgått och genomgår förändrar landet i grunden. En stor och snabbt växande del av befolkningen har andra kulturella referensramar och andra synsätt, värderingar och normer än de som legat till grund för vårt samhälle. Det är uppenbart att den stora invandringen till Sverige har följts av flera stora problem. Stora delar av gruppen invandrare är inte självförsörjande. Den grova, organiserade brottsligheten begås i hög utsträckning av personer med utländskt påbrå. Hederskulturen, separatismen och islamismen är begränsande och farlig. 

Professor Assar Lindbäck har sagt att Sveriges inte klarar av lågproduktiv massiv invandring. Det leder till en stor permanent arbetslöshet bland invandrarna. Samtidigt innebär massinvandringen att landets sociala struktur förstörs. Det blir en stor påfrestning på vården som får svårt att klara av vårdbehoven. Skolan brottas med ordningsproblem och sämre skolresultat. Nysvenskar skall till varje pris förmås behålla sin kultur och normer vilket leder till upprätthållandet av egna rättssystem.

Så åter till frågan, varför skriker det officiella Sverige då ordet folkutbyte används? 

Man talar om folkutbyte men man använder andra begrepp; etnisk mångfald, pluralism, mångfald med mera för att skönmåla den stora demografiska förändringen och det gör man för att helt enkelt behålla makten och ge en positiv bild av det mångkulturella experimentet, när verklighet visar en helt annan bild. Detta ser folk mer och mer och därför skönmålar det officiella Sverige och förminskar de negativa konsekvenserna av den demografiska utveckling som pågår. Tidöpartierna lägger nu om hela den misslyckade migrationspolitiken och försöker vända utvecklingen så inte svenska folket blir minoritet i sitt land. Förhoppningsvis är det inte för sent!

Curt Gustafsson
Micael Foghagen
Ledamöter i fullmäktige för Sverigedemokraterna i Kalmar


Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: