Annons:

Sök

Annons:

Gynekologen är mitt happy place

Vi lever i en hård värld. Ja, jag tycker faktiskt det. Den är också mjuk, på många sätt och vis, men ofta, ofta är den mycket hård. Det är prestation, och det är märkeshets, och det är statusjakt, och så vidare, och så vidare, och så vidare. Kanske särskilt för oss kvinnor? Jag vet inte, jag har ju aldrig testat att vara man, men det är i alla fall hårt att vara kvinna tycker jag. Så vad är mitt bästa råd för att må bättre? Enkelt. Gå till gynekologen.

Annons:

Jag kanske bara har haft tur, jag inser det, men åh vad jag äääääälskar att gå till gynekologen. Eller till kvinnohälsan generellt. Ett bättre ställe går inte att hitta till en orolig själ mitt i livskris. 


Det kanske låter konstigt, jag fattar det, men hur ofta hittar man ett ställe dit man själv OCH alla ens känslor är välkomna att slå sig ned i en fåtölj och bara fläka ut sig själv? Och då menar jag både fysiskt och psykiskt. Det är som att hela stället vrålar “DU ÄR OKEJ! Vi finns här för dig, oavsett vem du är, var du är, och varför du är här. Du vet väl om att du är värdefull, att du är älskad här och nu!”. Som ett andligt bad, oavsett religion eller icke-religion. 


*


Det är lite som när man har fläkt ut sin värsta hemlighet för en främling på Hultsfredsfestivalen (ja jag är snart 40 år) som bara ACCEPTERAR en, och så känner man att man gått från främlingar till BFF på två och en halv minut. Lite så är det, när man hoppar upp i den där gynstolen, gynekologen säger (varje gång) “lite längre ned, liiiite längre ned”, och så tittar hen in i ens allra innersta, i den mest osmickrande av positioner, och säger, efter att ha försäkrat sig om samtycke för att föra in någon kall metalltång; 

– Det ser jättefint ut, jättebra, inget konstigt alls. Du är okej som du är. Alla människor är lika mycket värda, och du är en av alla dessa. Livet kan kännas tungt ibland, men det är okej. Det betyder inte att någonting är fel. Det är okej att vara ledsen, det är okej att gråta. Har du någon som påminner dig om att du är värdefull? Annars får jag säga det; du är värdefull. Och det ser jättefint ut härinne! 


*


Det enda som kan vara lite awkward är det där skynket. Ni vet, det lilla “omklädningsrummet”. 

– Då kan du gå in bakom skynket och byta om så kan du sätta dig i stolen. 

Byta om? Det är ju inte så mycket att byta om, utan det är ju mest att gå in bakom skynket, ta av sig byxor och trosor och så TADAAAA! Här kommer jag alldeles Kalle Anka-style! Nä, den grejen har jag aldrig fattat. Men i sammanhanget är det lätt värt att betala med den lilla märkliga grejen för att känna att man FAKTISKT duger som man är. 


Så ta mitt råd nu - är du deppig, känns livet tufft? Boka en tid på gyn. 


Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: