Annons:

Sök

Annons:

Ny brottsmisstanke mot våldsam kvinna i Hultsfred

Foto: Genrebild

Ny brottsmisstanke mot våldsam kvinna i Hultsfred

Den kvinna som greps misstänkt för en rad brott efter en händelse i Hultsfred på tisdagskvällen, misstänks nu även för ytterligare ett brott begånget i Hultsfred tidigare på dagen.

Annons:

På tisdagskvällen kunde vi berätta om att polisen vid 18.30-tiden fick in ett samtal från en person som såg någon krossa en ruta i centrala Hultsfred. Gärningspersonen ska därefter ha hoppat in i lokalen.

När polisen kom till platsen påträffade man den misstänkta, en kvinna i 35-årsåldern, och tumult ska ha uppstått då hon skulle gripas.

Enligt obekräftade vittnesuppgifter till vår tidning ska kvinnan ha slagit mot en polis under gripandet, men blivit pepparsprejad och nedlagd av den andra polisen. Hon omhändertogs sedan enligt lob (lagen om omhändertagande av berusade personer).

"Gjorde kraftigt motstånd"

För Vimmerby Tidning berättar jourhavande förundersökningsledare Eva Jirhall så här om det inträffade:

– Hon blev väl lite tokig i samband med att patrullen skulle ingripa och gjorde kraftigt motstånd mot kollegorna i patrullen. Någon fick något slag av lättare karaktär mot sig men ingen behövde åka till sjukhus.

Sara Andersson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, berättade sent på tisdagskvällen att kvinnan misstänks för våld mot tjänsteman, olaga hot och försök till grov misshandel.

Misstänks för ytterligare brott

Nu visar det sig att kvinnan även misstänks för hemfridsbrott efter en händelse tidigare på tisdagen.

Det var mellan klockan 11 och 12 på tisdagen som kvinnan två gånger ska ha tagit sig in i bostaden tillhörande en man i 80-årsåldern.

– Först ska hon ha tagit sig in via köksfönstret. Mannen ska ha fått ut henne, men en halvtimme senare kom hon tillbaka och trängde sig in i mannens bostad igen genom att bland annat ha krossat en ruta, säger Anders Hultman vid polisen.

De båda ska enligt Hultman vara bekanta med varandra och kända av polisen sedan tidigare.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: