Annons:

Sök

Annons:

Polisutredningen efter gårdagens stöld redan nedlagd:

Polisutredningen efter gårdagens omfattande stöld hos Vimmerbyföretaget Proud är redan nedlagd. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay/Mostphotos

Polisutredningen efter gårdagens stöld redan nedlagd: "Jag förstår det"

I går stals datorer till ett värde av 300 000 kronor från reklambyrån Proud i Vimmerby. I dag meddelar polisen att utredningen redan har lagts ner.
– Man har kunnat spårat utrustningen och den har sannolikt redan lämnat landet, säger Anders Hultman vid polisen.

Annons:

Det var när personalen på Proud kom tillbaka från lunch på tisdagen som man upptäckte stölden. Borta var ett tiotal enheter, datorer och läsplattor, till ett värde av 300 000 kronor, enligt företagets ägare David Artmark.

Redan på tisdagseftermiddagen beslutade polisen att lägga ner ärendet och inte inleda en förundersökning. Man hade då kunnat spåra stöldgodsets väg söderut, via Växjö och till Karlshamn. Där försvann sedan signalen.

Kan komma att återupptas

Beslutet att lägga ned utredningen motiveras med att man utifrån vad som har framkommit i anmälan inte ser några förutsättningar att identifiera och lagföra några gärningspersoner.

– Man har kunnat spårat utrustningen och den har sannolikt redan lämnat landet. Det gör det extremt svårt att nå en lösning, säger Anders Hultman vid polisen.

Om utredningsbara spår eller bevis framkommer kan ärendet dock återupptas, skriver polisen i sitt beslut.

– Det skulle exempelvis kunna vara om man råkar på stöldgodset eller de misstänkta gärningspersonerna. Det kanske blir svårt att styrka stölden, men det skulle kunna bli ett häleriärende som kan drivas i ett annat land i så fall. Det finns flera exempel på liknande ärenden där det har blivit på det viset, säger Anders Hultman.

Förstår polisens beslut

Prouds ägare och vd David Artmark blir inte särskilt överraskad när vi berättar om polisens beslut att inte inleda en förundersökning.

– Nej, jag förstod nästan det redan i går. Vi hade väl hoppet uppe ända fram till klockan 17 innan spårningssignalen försvann i hamnen i Karlshamn, säger Artmark.

– Jag har egentligen inga synpunkter på att ärendet läggs ner, utan jag förstår det. Det finns annat som händer och som polisen måste lägga sina resurser på. Även om det så klart är bittert för mig så handlar det ändå ”bara” om pengar, inte om liv och lem. Lokalpolisenen gjorde verkligen ett jättebra jobb i går, som vi är tacksamma för.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: