Annons:

Sök

Annons:

Återkommande brister – restaurangägare åläggs att städa bättre

En restaurangägare på en ort i kommunen åläggs att städa sin lokal och utrustning bättre. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Återkommande brister – restaurangägare åläggs att städa bättre

En restaurangägare på en mindre ort i kommunen åläggs att åtgärda brister i städningen. Enligt miljö- och byggnadsförvaltningens beslut har avvikelserna varit återkommande vid kontroller.

Annons:

Vid den senaste kontrollen konstaterades att det fortsatt är brister i rengöringen av lokaler och utrustning.

De återkommande bristerna avser golv, väggar, lysknappar, fläktkåpa, kylskåp, både i och utanpå, samt ytor i tak, ytor på utrustning och inredning. Vilket i sin tur kan medföra att sjukdomsframkallande mikroorganismer kan växa till. 

”Risk finns att livsmedel kontamineras (förorenas) och det medför en hälsorisk för konsumenterna. Lagstiftningen uppfylls därmed inte”, skriver livsmedelsinspektören i sitt beslut.

Nu har miljö- och byggnadsförvaltningen beslutat om förelägganden, sedan restaurangens rutiner för regelbunden rengöring av lokaler och utrustning inte fungerar.

Ägaren får en månad på sig att åtgärda bristerna, så lagstiftningen uppfylls, där efter kommer förvaltningen följa upp punkterna i föreläggandet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: