Annons:

Sök

Annons:

Kim Halvorsen döms till livstid för mordet på Ulf Sandberg

Kim Halvorsen döms till livstid efter mordet på Ulf Sandberg. Foto: Polisens förundersökning.

Kim Halvorsen döms till livstid för mordet på Ulf Sandberg

Nu på förmiddagen kom domen efter det brutala mordet på Ulf Sandberg i Oskarshamn. Två män döms. Kim Halvorsen får livstid, den andra sex års fängelse. 

Annons:

Två män, 104 respektive 115 kilo, gav sig på Ulf Sandberg som vägde 58 kilo som dessutom hade rörelse- balans och synsvårigheter. Det slutade med att Sandberg misshandlades till döds. Nu har tingsrätten kommit med sin dom.

Det var två män som var åtalade för den sällsynt brutala misshandeln i Oskarshamn den 23 september förra året. Två män i 30-årsåldern behövde pengar och såg ut sitt offer. Det blev den lätt funktionshindrade Ulf Sandberg som de stötte på på Slottsgatan i centrala Oskarshamn. De två gärningsmännen var båda berusade. Och började konfrontera Sandberg, krävde pengar av honom. Kim Halvorsen börjar sparka sitt offer. Tingsrätten beskriver att våldet var våldsamt från början, vittnen ringer SOS och säger “dom slår ju för helvete ihjäl honom”. Under misshandeln så fickringer Halvorsen och delar av det samtalet har använts som bevisning. Innan samtalet bryts hörs någon säga “filma, filma”. Vilket också gjordes. Det var Halvorsens kumpan som använde sin mobil för att dokumentera misshandeln. Vittnen försökte ingripa med de kördes iväg. 

Avbryter misshandeln och hämtar en kniv

Det räckte inte med slag och sparkar. Efter en stund av avbröts misshandeln och Halvorsen gick upp till en närståendes lägenhet för att hämta en kniv. Hans kumpan försökte hindra honom, “nej ingen kniv skärp dig Kim”. Det tar två minuter sedan är Halvorsen tillbaka med en kniv. Han hugger honom i bröstet. Hjärtat penetreras tre gånger. Ulf Sandberg dör av sina skador. 

Kim Halvorsen döms nu till livstids fängelse för mord och grovt rån. Vid en incident samma dag ska han också ha kastat en järnrör mot en man som träffades i huvudet. För det här brottet döms han för grovt vållande till kroppsskada. 

Han kumpan som också är i 30-årsåldern döms till sex års fängelse för grovt rån. 

Kim Halvorsen är sedan tidigare tungt kriminellt belastad.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenshultsfred.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: