Annons:

Sök

Annons:

Lisa fick fin gåva för sitt engagemang –

Lisa Sandstedt tillsammans med Lions president Staffan Wyke, som överlämnade gåvan under torsdagskvällens konsert i kyrkan. Foto: Privat

Lisa fick fin gåva för sitt engagemang – "Väldigt glad och överraskad"

Lisa Sandstedt har uppmuntrats med en fin gåva från Lions Club i Virserum, som ville lyfta fram hennes engagemang för orten och inte minst viljan att föra traditionen med musikdagarna vidare. 
– Det var en så fin motivering, jag blir alldeles rörd, säger Lisa Sandstedt.

Annons:

Mitt under Lifvens konsert på torsdagskvällen ville man ha upp Lisa Sandstedt, kyrkomusiker i Aspelands pastorat och huvudansvarig för musikdagarna, på scen.

President Staffan Wyke överlämnade då en gåva från Lions fond till Gustaf Ronsens minne, till starka och fina applåder från publiken.

– Jag hade fått en liten hint om att de ville ge mig någon slags utmärkelse, men jag visste inte vad. Jag blev förstås väldigt överraskad och glad.

När Dagens Hultsfred når Lisa sitter hon och dricker sitt morgonkaffe. Hon har knappt hunnit smälta det som hände kvällen innan.

– Det var en så fin motivering, jag blir alldeles rörd. Jag var så himla rörd i går så jag kunde knappt formulera mig. Klart att det värmer jättemycket. Det viktiga för mig har hela tiden varit att den här festivalen och musikveckan måste få finnas. Det är inte för min egen skull utan för kyrkans, samhället Virserums och kommunens skull. Den är otroligt viktig och jag märker på människor att det är så otroligt mycket glädje, säger Lisa och fortsätter:

– Det är hela grejen för mig och det är klart att det är fantastiskt roligt att få bli peppad, stärkt och uppmuntrad i sin musikalitet. Det är mitt liv och det är mitt redskap som jag kan använda mig av för att vidareutveckla Virserum och allt vi har här. Så jag är jätteglad, säger hon.

Fin motivering

Ronsenkommitténs motivering lyder:

”Lisa Sandstedt har med sin fantastiska musikalitet berikat musiklivet i Virserum och resten av kommunen. Hon behärskar många av musikens olika genrer till fulländning och kan därför förmedla en alldeles unik känsla av såväl igenkännande som överraskning till dem som har glädjen att få lyssna till henne.

Genom att axla det mesta av ansvaret för årets upplaga av Virserums Musikdagar har hon än en gång visat prov på sitt stora engagemang för Virserum och viljan att föra en välkänd och mycket uppskattad tradition vidare.”

Gåvan är på 20 000 kronor.

Vad ska du göra för pengarna?

– Det är verkligen en fin summa. Jag ska fortsätta studera kyrkomusik till organist i höst, så jag kommer resa en del till Malmö. Så det är ju jättebra att lägga pengarna på tågbiljetter exempelvis, säger Lisa Sandstedt.

Gustaf Ronsen växte upp i Aggatorp utanför Virserum, men emigrerade i unga år till USA. Han återvände till hembygden efter sin pensionering och fortsatte sitt mångåriga medlemskap i Lions genom att 1995 ansluta sig till Lions Club Virserum. Gustaf avled 2010 och efterlämnade ett arv till vår klubb genom testamentesförfarande. 

– Vi beslutade då att inrätta en fond till hans minne. Fondens syfte är att uppmuntra, stödja och belöna insatser som gynnar Virserum och dess innevånare, säger kommitténs Inga Frederich.

Något som Lisa Sandstedt passar in på i högsta grad tyckte kommitténs medlemmar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: