Annons:

Sök

Annons:

De ska förverkliga idén tillsammans – då arrangeras Mörlundadagen

Elin Nilsson, Karolina Skog, Kajsa Lagergren och Helena Gustafsson ska arrangera Mörlundadagen i augusti. Nu hoppas de väcka intresset bland företag, föreningar och privatpersoner. Foto: Lotta Madestam

De ska förverkliga idén tillsammans – då arrangeras Mörlundadagen

Helena Gustafsson och Kajsa Lagergren gillade idén på en Mörlundadag och erbjöd sig att ingå i arbetsgruppen. Nu tar man nästa steg och hoppas att företag, föreningar och gärna också privatpersoner vill bli en del av arrangemanget.

Annons:

Nu är arbetsgruppen komplett. Helena Gustafsson och Kajsa Lagergren tyckte idén på en Mörlundadag lät intressant och spännande och kommer hjälpa Elin Nilsson och Karolina Skog att förverkliga den.

– Det tog bara en vecka efter uppstartsmötet så var vi fyra, det antalet är vi nöjda med, säger initiativtagaren Elin Nilsson.

– Det känns också som att vi kommer ha roligt fram till dagen. Det är en bra och dynamisk grupp, det är också viktigt, tillägger Karolina Skog.

Save the date

Nu finns ett datum – lördagen den 17 augusti återuppstår Mörlundadagen som tidigare arrangerades av Frälsningsarmen i Högsby under 100-talet år fram till 2018. 

– Många frågor vad vi vill efterlikna, men vår tanke är inte att efterlikna något utan vi vill göra vår egen grej, säger Elin Nilsson.

Arrangemanget ska genomföras runt sporthallen, det betyder samtidigt att delar av aktiviteterna kan flytta in om vädret blir dåligt.

Så här långt har man tagit kontakt med 20-25 företag och föreningar som finns i Mörlunda med omnejd som man hoppas ska vilja medverka.

Vad hoppas ni att de ska vilja bidra med?

– Exempel kan vara försäljning av mat och fika, ordna ett motionslopp eller bilutställning, ponnyridning, lotterier, lekar eller aktiviteter, visa upp sitt företag eller verksamhet. Det kan ju också vara ett sätt att få nya medlemmar, säger Karolina Skog.

– Kanske finns det även privatpersoner som kan visa eller sälja hantverk, målar, har biodling, loppis eller ägnar sig åt en häftig sport man vill visa upp. Vi kommer styra det lite, så inte flera gör samma sak, säger Elin Nilsson.

Bara fantasin sätter gränser

Med andra ord – bara fantasin sätter gränser.

– Privatpersoner är ju svårare att ringa, men de får gärna höra av sig om de känner sig manade att vara med eller man har andra egna idéer så tar vi tacksamt emot det, säger Elin Nilsson.

Nu är hon och de andra tre i arbetsgruppen förväntansfulla på att få se hur Mörlundadagen kommer utveckla sig.

– Vi vill visa upp samhället på ett positivt sätt, så får vi kanske också folk att flytta hit, säger Elin Nilsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: