Annons:

Sök

Annons:

  • Investerar i maskiner för framtidens arbetskraft –

    Elever från Industriprogrammet och CNC-utbildningen ihop med lärarna Irfan Dzinic och Roger Hillström vid skolans nya CNC-styrda svarv. Foto: Privat

  • Investerar i maskiner för framtidens arbetskraft –

    Lärarna Roger Hillström och Irfan Dzinic vid senaste investeringen på Additivt Teknikcenter.

Investerar i maskiner för framtidens arbetskraft – "Spännande och nödvändigt"

Additivt Teknikcenter har satsat på en CNC-styrd svarv med en robot av senaste snittet. En investering som kommer eleverna till nytta.
– Denna satsning är inte bara spännande utan också nödvändig för att ligga i framkant i tillverkningsindustrin, säger vd Joakim Svensson.

Annons:

Svarven levererades under onsdagen till de nya lokalerna som man fick tillträde till vid årsskiftet, så de kom väl till pass. De tidigare tomma ytorna är nu ganska välfyllda.

– Eleverna är framtidens arbetskraft, det känns bra att kunna satsa på en fin maskinpark av senaste snittet, säger Joakim Svensson i ett pressmeddelande.

– Vi ser också att företagen har automatiserat vissa manuella jobb med robotbetjäning. Där vill vi vara med, med liknande utrustning.

Det finns en tydlig tanke bakom det hela. Blir eleverna bekanta med den senaste tekniken förbereds de för utmaningar och möjligheter som väntar i arbetslivet. 

– Att vara bekant med CNC-maskiner och robotar ger en konkurrensfördel när man kommer ut på arbetsmarknaden. Så satsning är inte bara spännande utan också nödvändig för att ligga i framkant i tillverkningsindustrin, understryker Joakim Svensson.

”Ser vi har möjlighet att investera”

Tidigare i år har även en gjutmaskin och en mätmaskin installerats på skolan.

– Vi ser att vi har möjligt att investera då gör vi det. Det kommer höja nivån på utbildningarna och på sikt kanske stärka företagen.

Nu närmast väntar utbildning för lärarna på ATC innan man tar i bruk svarven, som är en HAAS, och roboten, en Fanuc. Maskiner man inte har tidigare i den stora maskinparken.

Fina resultat på tävling

Tidigare har gymnasieelever visat sig bli duktiga och placerat sig högt upp i resultatlistorna på bland annat Ungdoms-SM i CNC-teknik. Då har det handlat om fräsning, nu kompletterar man med svarvning.

– Så klart kul att de snappar upp det vi lär ut och visar det med framgång i olika tillställningar och forum, säger Joakim Svensson, som tycker det är kul att se att utbildning och teknik går hand i hand för att forma framtidens arbetskraft.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: