Annons:

Sök

Annons:

  • Samvaro förgyller tanternas promenader –

    Varje torsdag 9.30 samlas ett gäng vid Föreningslokalen på Knektagårdsområdet för att gå en promenad ihop och fika tillsammans. Aktiviteten har fått namnet "Tantpromenad". Foto: Lotta Madestam

  • Samvaro förgyller tanternas promenader –

    Hela gänget tanter inför promenaden.

  • Samvaro förgyller tanternas promenader –

    Margareta Lennartsson Karlsson, Kerstin Nilsson, Ann-Louise Carlsson och Inger Robertsson med vovven Abbe.

  • Samvaro förgyller tanternas promenader –

    Gunilla Bernhardsson var med för första gången. "Jag går varje dag, men det är ju roligare att gå ihop och träffa personer man aldrig annars träffar", säger hon.

  • Samvaro förgyller tanternas promenader –

    Det finns alltid mycket att prata om, vädret exempelvis som alla hoppas ska bli bättre framöver. Eva Körner, längst fram tv, som kom med idén ihop med Lotta Weinfors.

Samvaro förgyller tanternas promenader – "Har massor att prata om"

De ville inte vara sämre, så det fick bli en ”Tantrunda” motsvarande herrarnas ”Antikrundan”. Regn är inget hinner, inte ens en kylslagen vår. Den sociala samvaron värmer gott i själen.
– Vi har massor att prata om, säger Ann-Louise Carlsson.

Annons:

Med tanke på att de är pensionärer allihop skulle man kunna tänka sig att det här gänget knappt hunnit ur pyjamasen än mindre druckit upp morgonkaffet vid den här tiden på dygnet. Men inget kan vara mer fel.

En efter en landar de in vid Föreningshuset på Knektagårdsområdet i Hultsfred. Promenaderna varje torsdagsmorgon har blivit en uppskattad och efterlängtad aktivitet för de här tanterna.

”Bara att komma”

För det är vad de kallar sig, tanter.

– På tisdagarna har gubbarna något de kallar ”Antikrundan”, vi ville inte vara sämre så vi startade ”Tantrundan”, säger Eva Körner som kom med idén ihop med Lotta Weinfors.

Aktiviteten genomförs genom Hultsfreds Hembygdsförening. Men det är inget tvång att vara medlem, även om man gärna får bli det, tillägger Eva.

– Det är tredje gången idag, vi har ingen anmälan utan de som kommer, de kommer.

Finns plats för fler

Antalet tanter har vuxit från nio första gången, men då var det å andra sidan snö, till 17 som mest. Det finns plats för fler understryker man.

– Det finns så mycket fina stigar här i skogen kring Knektagården. En del går en lite längre runda, andra viker av tidigare. Det blir väldigt mycket prat, den sociala biten är viktig, och när vi kommer tillbaka fikar vi tillsammans. Och pratar ännu mer, säger Ann-Louise Carlsson som fick med sig grannen Gunilla Bernhardsson den här gången.

– Hon skickade meddelande, jag blev så glad. Jag går varje dag, men det är ju roligare att gå ihop och träffa personer man aldrig annars träffar, säger hon.

Vad pratar ni om när ni ses?

– Allt möjligt, lite olika beroende på vem man går med. Fyra dansar linedance ihop och kanske pratar lite om det, medan några är gamla kollegor, säger Eva Körner. Så man kanske pratar om hur det varit att gå i pension.

Och vädret förstås, det måste ju avhandlas. Som avsaknaden av våren, var håller den hus någonstans? Självklart längtar tanterna efter att gå de här mjuka, behagliga skogsstigarna i bättre väder, så det är bestämt att hålla på maj ut.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: