Annons:

Sök

Annons:

Nytt initiativ – nu har du chans sätta guldkant på någons vardag

Mikael Edholm hoppas kommunens initiativ ska tas emot bra, så man får in frukt och grönsaker som kan sätta guldkant på barn och äldres vardag. Foto: Privat/Pixabay

Nytt initiativ – nu har du chans sätta guldkant på någons vardag

Har du frukt och grönsaker över, i så fall har du möjlighet att sätta guldkant på vardagen för barn och äldre.
Hultsfreds kommun har tagit ett nytt initiativ som de hoppas ska tas emot positivt.

Annons:

För första gången vänder sig kommunen till invånare som får frukt eller grönsaker över från sin trädgård. Vet du inte vad du ska göra med det ges i år möjligheten att skänka det till kommunens kök.

– Vi pratade lite löst om det på kontoret, att det är ju så populärt att odla. Så vi tänkte att många kanske får över frukt och grönt, kanske har man barn i skolan eller mamma och pappa på ett äldreboende, så kan man sätta guldkant på vardagen, berättar Mikael Edholm, enhetschef kosten, om bakgrunden till initiativet.

Sett andra kommuner som gör så

När han tittade runt såg han att kommuner som Södertälje, Strängnäs och Nynäshamn gör så.

– Jag kontaktade Södertälje som sa att det fungerade jättebra, att alla var nöjda och glada.

Hur tror du att responsen kommer bli?

– Jag hoppas den blir god, att folk är villiga att dela med sig. Jag tror att många har äppelträd, där frukt faller till marken, nu kan det komma till ett gott ändamål, samtidigt som vi minskar matsvinnet.

– Jag vet de som lämnats rabarber till något äldreboende redan, som köket kan göra paj eller kräm av till desserter. Så jag hoppas att folk tar emot det bra.

Hur går det till då rent praktiskt. Jo, tanken är att man hör av sig direkt till det kök i kommunen som man känner att man vill donera sin frukt eller grönsaker till och kommer överens med personalen om en tid det passar att lämna in gåvan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: