Annons:

Sök

Annons:

Efterlysning gav resultat till Annies glädje –

Annie Svenssons resultat gav resultat, familjens kor är hemma på gården i Vena igen efter att ha rymt från sommarbetet i Tunatrakten. Foto: Privat

Efterlysning gav resultat till Annies glädje – "Nervöst med djur på vift"

Efterlysningen gav resultat, Annie Svensson har fått hem pappas kossor till gården i Vena.
– Det är skönt, det är alltid nervöst med djur på vift, säger hon.

Annons:

Sex av familjens kor var på rymmen sedan midsommarhelgen, då man befarar att de blivit skrämda av något vilt under sommarbetet i Bröttle utanför Tuna.

Annie ville hjälpa sin pappa Fredrik Svensson i jakten på sina kor och efterlysningen gav snabbt resultat.

– Det är många som hört av sig, bland annat Missing People som hade läst artikeln och tipsade om ett drönarföretag som kunde hjälpa till ifall att vi ville. Men det är så tät skog runt omkring, så vi tänkte att det blir svårt att se, berättar Annie Svensson.

Under veckan som gått har korna hittats pö om pö, den sista kom hem till gården i måndags.

Så efterlysningen i vår tidning gav resultat?

– Ja, det har varit jättebra med tips från folk som sett korna eller spår av dem, exempelvis färsk koskit på grusvägar har folk hört av sig om. 

– Men korna är snabba, så även om folk hört av sig ska man ju hinna ut och börja leta efter dem, då har de hunnit dra ut i skogen igen, tillägger hon.

Kan andas ut

Men nu kan hon och pappa andras ut, nu är korna hemma på gården igen.

– Det är skönt, det är alltid nervöst med djur på vift. De har ju setts på vägen mellan Tuna och Vimmerby också, där är ju ganska mycket trafik och mycket lastbilar, så det har varit nervöst när man sett att de varit där.

Mår korna bra efter äventyret?

– Ja, de är vid gott mod. Det var en som hade lite skavsår, den hade väl sprungit lite i sly och så, men inget större. Nu är de hemma och inne i trygg miljö igen, så får vi se om vi kör ut dem på bete igen, det har vi inte bestämt än var de ska få gå i så fall. Det kanske blir i en hage hemma där de känner sig trygga.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: