Annons:

Sök

Annons:

Nu är det högsäsong för bostadsbedragare – så skyddar du dig

Polisen ger nu tips på hur du skyddar dig mot bostadsbedragare. Foto: MostPhotos

Nu är det högsäsong för bostadsbedragare – så skyddar du dig

Många från våra trakter har kanske kommit in på sina drömutbildningar precis. Just när antagningsbeskeden till universitet och högskolor har kommit är det högsäsong för bostadsbedragarna. Nu ger polisen några tips för att skydda dig mot dessa. 

Annons:

Sensommaren och terminsstarten för universitet och högskolor har blivit något av en högsäsong för bostadsbedrägerier. Samtidigt som de blivande studenterna packar ihop sina tillhörigheter och gör sig redo för en flytt till en ny stad och en ny bostad, väljer bedragarna att utnyttja det höga tryck på bostäder som följer. 

Polisen ger nu tre värdefulla tips för att slippa att bli drabbad:

*Kontrollera uthyrarens namn och sök själv fram telefonnumret för att jämföra med annonsen.

*Kontrollera med fastighetsägaren att personen som vill hyra ut verkligen är lägenhetsinnehavare och har tillstånd att hyra ut i andra hand.

*Betala inget innan du sett bostaden. Att vilja hyra ut sin lägenhet utan att träffas tyder på bedrägeri. Begär legitimation och kontrakt. 

Flera olika knep

Bostadsbedragarna har dessutom flera olika knep. Ett vanligt tillvägagångssätt är att en lägenhet utannonseras via en webbplats eller sociala medier.

"Låter det för bra för att vara sant, så är det antagligen det. Ofta har lägenheten en attraktiv adress och en för låg eller rimlig hyra", skriver polisen. 

Bedragarna kräver vanligen också flera månadshyror i förskott eller i deposition. 

"En annons kan se väldigt riktig ut och därför är det viktigt att kontrollera att lägenheten faktiskt existerar", skriver polisen vidare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: