Annons:

Sök

Annons:

Rebeckas katt var borta i en hel vecka – nu är de tillsammans igen

Rebecka Lilja och katten Sixten har återförenats. Foto: Privat

Rebeckas katt var borta i en hel vecka – nu är de tillsammans igen

I en hel vecka var Rebecka Liljas katt Sixten försvunnen. Nu har duon återförenats igen.
– Han är nu hemma och sover för det mesta. Bästa slutet på en hemsk vecka, säger Rebecka Lilja. 

Annons:

Det var den 18 juli som Rebecka Liljas katt, eller "lille plutt" som hon själv säger, försvann i närheten av Lindblomskolan i Hultsfred. Både Rebecka och katten bor annars i Vimmerby. 

– Jag skulle på semester och min sambo skulle iväg på annat håll. Sixten skulle till sin kattvakt som han har varit hos så många gånger. Han är väldigt rädd av sig så han brukar inte gå längre än till skjutdörrarna på altanen. Han har sprungit ut några meter i skogen men alltid kommit tillbaka igen lika fort, berättar Rebecka.

Men den här torsdagen var något annorlunda.

– Kattvakten hade inte sett till honom, men tänkte att han gömde sig i någon garderob eller under trappan. Så han var inte orolig förrän på fredagen när maten inte var rörd och att det inte var något i kattlådan.

"En av de värsta"

Rebecka själv var iväg på semester tills i måndags och kunde inte ge sig ut och leta.

– Men kattvakten och vänner ställde upp och letade igenom hela Hultsfred utan resultat. När jag väl kom hem var det inte många minuter jag var hemma. Jag tog med en vän som letade med mig. Vi promenerade runt i Hultsfred och åkte bil från dag till sen natt. Vi gick runt med ficklampor och skramlade med godispåsen.

I måndags skrev Rebecka ut bilder och hängde upp i Hultsfred. Dessutom hade hon gjort inlägg om kattens försvinnande på sociala medier. 

– Den här veckan har varit en av de värsta i hela mitt liv. Man tänkte hela tiden "lever han?", "hur mår han?", "är han skadad?", "får han tag i mat och vatten" och så vidare. Det har varit svårt med sömnen eftersom man legat och tänkt på allt.

Gick till ett medium

I tisdags valde hon att ta kontakt med ett medium som då berättade för henne att Sixten var vid liv.

– Det var det hoppet jag behövde för att fortsätta leta på ställen där magkänslan sa att han är eller har varit.

I onsdags kväll tändes hoppet ordentligt. Då såg kattvaktens man Sixten genom altandörren.

– Sixten såg honom och blev livrädd och sprang därifrån. Jag kontaktade då kattfällan Vimmerby på Facebook och fick låna en kattfälla, som jag satte ut direkt. Kattvakten satte in mat i kattfällan.

Och så i natt fick historien äntligen ett lyckligt slut. 

– Han gick in i kattfällan och nu är han hemma och sover för det mesta. Han är nybadad, lite smalare och extremt kelig. Bästa slutet på en hemsk vecka, säger Rebecka Lilja.

Vill tacka alla

Hon vill nu tacka alla som engagerat sig i sökandet, gett henne tips och människor som inte blivit sura för att de gått med ficklampor sent in på natten.

– Jag vill tacka kattvakten som haft dåligt samvete hela veckan, men ändå spenderat hela sin sista semestervecka med att försöka hitta Sixten. Jag vill tacka min vän som hjälpt mig så mycket och som suttit med mig i bilen och som fått i mig både vätska och mat när man varit så inne i letandet. Hoppet är det sista som lämnar en och om du har ett djur som rymt – fortsätt leta. Skriv ut lappar, skriv ut på sociala medier och prata med människor runt omkring där du bor om att hålla ögonen öppna, säger Rebecka Lilja. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: