Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Testade intresset för nytt seniorboende – så hög kan hyran bli

Så här kan det komma att se ut om seniorboendet i Mörlunda blir verklighet. Ritningar och indikativa hyror presenterades på informationsmötet.

Testade intresset för nytt seniorboende – så hög kan hyran bli

Ett 50-tal personer kom till Hultsfreds Bostäders informationskväll, för att höra mer om planerna på ett seniorboende i Mörlunda.
– Det krävs mer uppställning, men man ska inte avdöma det efter första kvällen, säger Åke Nilsson (KD) ordförande.

Annons:

Det finns planer på att bygga om Furuängsvägen 1–3 i Mörlunda till seniorboende genom att SBO, Statens Bostadsomvandling i så fall skulle gå in och köpa fastigheten för en krona och bygga om den till moderna lägenheter.

För att undersöka vad det finns för intresse hos de som är 65 år eller äldre hölls en informationsträff i församlingshemmet på onsdagskvällen.

Vad möttes ni av för intresse?

– Det var relativt mycket folk, det var nog ett 50-tal. Sedan var det ingen som nappade så där direkt under kvällen, utan man var lite försiktiga. Det är fullt förståeligt, man vill sitta hemma i lugn och ro och titta på materialet och skisserna, som vi skickade med dem, på hur det skulle kunna komma att se ut. Det här var ett första steg, nu de närmaste kanske två månaderna har man möjlighet att visa intresse.

Behöver göra mer

Det stannar dock inte vid detta första informationsmöte, utan man är överens om att det behöver göras mer för att nå ut till fler. Det inkom lite tips under kvällen på lämplig annonsering och direkta aktiviteter ute.

– Vi pratade om att avsätta lite tid och stå vid Sundbergs någon gång och eventuellt kan man ta alla adresser på 65-plussare i Mörlunda och närområdet för att göra riktade utskick för att nå ut ännu mer.

Vanligt med lång startsträcka

Åke Nilsson medger att bostadsbolaget är van vid att det är en lång startsträcka, att det tagit sin tid att få konkreta intresseanmälningar även tidigare, exempelvis vid nybyggnationen i Målilla.

– Det händer ju inte alltid med en gång, däremot blir det ofta tryck när det väl bor folk där och när det är fullt kommer det fler anmälningar, berättar Åke Nilsson.

Går det att dra några slutsatser efter mötet, om det är ett steg närmare ett seniorboende i Mörlunda?

– Nej, det vill jag inte påstå. Så mycket positivt kom inte, utan det var mer funderingar. Och en del snarare negativt, vi är ju ett försiktigt släkte i den här kommunen, säger Åke Nilsson och skrattar. Det krävs mer uppställning, men man ska inte avdöma det efter första kvällen.

Kan vara klart om ett drygt år

På mötet framkom att kan det tas ett beslut under det här året, att man beslutar sätta planerna i verket, då kan det vara klart i början av 2026.

– Längre bort behöver det inte vara, men då krävs det lite uppställning och intresse.

Har ni sagt hur många definitiva hyresgäster ni behöver ha för att köra igång?

– Nej, det har vi inte sagt, men det är någonstans 12-13 lägenheter beroende på intresset för fyror. En gissning från min sida är att man åtminstone måste ha tio definitiva kanske. Det borde inte vara svårt i Mörlunda tycker jag, för vi har så många äldre.

Även så kallade indikativa hyror presenterades: 2 rum och kök 54 kvadrat 6 500 kronor/månad, två rum och kök 65 kvadrat 7 900 kronor, tre rum och kök 78 kvadrat 9 400 kronor och fyra rum och kök cirka 102 kvadrat 12 300 kronor.

– Det är rätt så bra nivåer. Det kan låta mycket för en som ska flytta från en villa, men de flesta har ju möjlighet att söka bostadstillägg, så det ska man göra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: