Annons:

Sök

Annons:

Hundratals miljoner i stöd att söka för länets jordbruksföretag

Bilden är en genrebild. Jordbruksföretag i länet kan söka många olika EU-stöd. Foto: MostPhotos

Hundratals miljoner i stöd att söka för länets jordbruksföretag

Länsstyrelsen Kalmar län har ett antal investeringsstöd med fokus på livsmedelsproduktion och miljömål som jordbruksföretag i länet kan söka. Sammanlagt handlar det om 228 miljoner för åren 2023 till 2027.

Annons:

Stöden ska styra mot att uppfylla EU:s nio särskilda mål för den gemensamma jordbrukspolitiken. Det innebär bland annat att säkra jordbrukaren en skälig inkomst, stärka jordbrukarens ställning i livsmedelskedjan, bidra till levande landsbygder, främja hållbar utveckling och effektiv användning av naturresurser samt motverka klimatförändringar och klimatanpassa jordbruket. 

– Alla de här olika stöden kan vara en knuff till att göra åtgärder och investeringar som man tidigare bara funderat på. Vi är generellt dåliga på att söka bidrag, men genom dem kan vi göra sådant som annars inte blir av, menar Sandra Andersson på Stävlö gård, som fick stöd under den förra programperioden, i ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

Totalt nu finns det 188 miljoner i EU-stöd att söka för länets jordbruksföretag. Förutom investeringsstödet till att bygga nya stallar finns även stöd för täckdikning, vattenvårdsåtgärder, bevattningsdammar, förädlingsstöd och diversifieringsstöd. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: