Annons:

Sök

Annons:

Ett steg närmare flytt av gruppbostad –

Socialförvaltningen jobbar vidare med planerna på att flytta gruppbostaden Gränsgatan till Granitvägen. Foto: Lotta Madestam

Ett steg närmare flytt av gruppbostad – "Känns som man hittat rätt"

Nu känns det som man hittat rätt. Mycket talar för att gruppbostaden på Gränsgatan i Hultsfred äntligen kommer flyttas till mer ändamålsenliga lokaler.

Annons:

Den här flytten har varit efterlängtad länge mot bakgrund av att verksamheten som tidigare hette Berguven är placerad i en enplansvilla i ett villaområde i Hultsfred. 

– Vi flyttar av framför allt två skäl. Det här är en utsatt verksamhet för människor med väldigt stort funktionshinder som kräver väldigt mycket personalresurser. Det har visat sig att det varken är ändamålsenliga lokaler på Gränsgatan eller en bra utemiljö för de vi stödjer på gruppbostaden, säger Per-Inge Pettersson, (C) socialnämndens ordförande.

Så det handlar både om att skapa bättre livskvalité för de boende och bättre arbetsmiljö för personalen.

Känns som man hittat rätt 

Han kan bara beklaga att det här varit en väldigt segdragen fråga, där mycket talar för att man nu kommit i mål vad det gäller en ny, alternativ placering. Även om han inte riktigt vågar svära sig fri från att det är sista turen i den här frågan.

– Jag har varit med så länge i nämnden nu inser jag, att osvuret är bäst. Men socialchef Marie Stjernström säger att nu känns det som man hittat rätt, så det kommer bli renovering och lite tillbyggnad på Granitvägen. Nu ska ritningarna upp till kommunstyrelsen för godkännande och det är Hultsfreds Bostäder vi blir hyresgäst hos.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: