Annons:

Sök

Annons:

Politikerna vill korta ner fyrverkeritiden: ”Bättre med en begränsning”

Kommunstyrelsens arbetsutskott vill begränsa fyrverkerierna till kvällen i Hultsfreds kommun. Foto: Pixabay

Politikerna vill korta ner fyrverkeritiden: ”Bättre med en begränsning”

Kommunstyrelsens arbetsutskott vill begränsa tidsintervallen för användning av fyrverkerier till några timmar i Hultsfreds kommun. 
– Det är bättre om vi kan begränsa raketskjutningen till några timmar på kvällen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde på tisdagen diskuterades ordningsföreskrifterna i Hultsfreds kommun och politikerna valde att skicka tillbaka ärendet till Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) med avsikt att minska tiden för användning av fyrverkerier. 

Vid tre tillfällen under ett år – påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton – har människor möjlighet att skjuta fyrverkerier under samtliga 24 timmar. 

– Vi vill komplettera med en begränsning när det gäller fyrverkeritiden. Just nu får man skjuta hela dygnet men vi har funderingar på om man kan begränsa skjutningen till kvällen och på så vis undvika att hundar och andra djur blir skrämda under hela dygnet, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Vi anser att det räcker på kvällen. Det är väl främst när det är mörkt som det är vits med fyrverkerier.

Ärendet skickas därmed över från kommunstyrelsens arbetsutskott till ÖSK på nytt utifrån resonemanget på tisdagens möte.

– Det kommer upp ett nytt förslag, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: