Annons:

Sök

Annons:

Tegnell: ”Vi kommer se fler dödsfall i Sverige”

Folkhälsomyndigheten riktar in sig på att skydda de äldre. Foto: MostPhotos

Tegnell: ”Vi kommer se fler dödsfall i Sverige”

På Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens konstaterade statsepidemologen Anders Tegnell att Sverige kommer se fler dödsfall. I nuläget har åtta personer i landet avlidit på grund av det nya coronaviruset COVID-19.

Annons:

Myndighetens nya siffror visar att 1 279 personer smittats i Sverige, att 21 vårdats på IVA och att åtta personer avlidit. Drygt 110 nya fall har rapporterats under det senaste dygnet och nio fler fått vård inom IVA.

Precis som i går beskriver Anders Tegnell siffrorna som ”toppen av ett isberg”.

– Vi kommer se fler fall, fler fall på IVA och fler dödsfall. Det måste alla vara förberedda på och vi måste kämpa för att hålla ned utvecklingen, sa Tegnell på presskonferensen som fortsatte med sitt mantra senaste dagarna:

– Börjar du bli sjuk på morgonen, stanna hemma. Stanna hemma tills du är frisk och ett par dagar till. Nu får vi en multiplikativ effekt hela tiden, om vi inte kan pressa ner smittspridningen. Det kommer drabba sjukvården väldigt hårt.

Folkhälsomyndigheten kommer fokusera på att skydda äldre.

– Det gäller att den gruppen också tar åt sig av budskapet. Det är inte bara för er egen skull, samhället kommer bli hårt belastat om ni blir sjuka, säger han.

Några nya siffror för Kalmar län finns inte rapporterade ännu. 

 

 

 

 

 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: