Annons:

Sök

Annons:

KLART: HAN BLIR NY LANDSHÖVDING I KALMAR LÄN

Peter Sandwall, idag generaldirektrö för Försvarsmakten, där har du Kalmar läns nye landshövding. Foto: Privat

KLART: HAN BLIR NY LANDSHÖVDING I KALMAR LÄN

Sedan Thomas Carlzon tvingades lämna arbetet som landshövding för Kalmar län i september 2019 har Cecilia Schelin Seidegård viakrierat på posten. Nu har regeringen utsett Carlzons permanenta ersättare – en generaldirektör som tillträder 21 september.

Annons:

Regeringen har utsett Peter Sandwall till landshövding i Kalmar län. Peter Sandwalls förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län gäller från och med den 21 september 2020 till och med den 31 augusti 2026.

– Peter Sandwall är en generaldirektör med gedigen erfarenhet av att leda statlig verksamhet. Peter Sandwalls breda erfarenhet från statsförvaltningen och Försvarsmakten kommer att vara en tillgång både för länsstyrelserna och för Kalmar län, säger civilminister Lena Micko i ett pressmeddelande.

"Glad över förtroendet"

Peter Sandwall är född 1963. Sedan oktober 2012 är han generaldirektör för Försvarsmakten. Mellan åren 2002 och 2012 var Sandwall departementsråd i Finansdepartementet. Sandwall är utbildad nationalekonom, reservofficer och tidigare även fartygschef i flottan.

– Jag är verkligen glad över förtroendet att få bli landshövding i Kalmar län. Det känns både spännande och stimulerande och jag ser fram emot att få lära känna länet och alla medarbetare på Länsstyrelsen, säger Kalmar läns nya landshövding Peter Sandwall i pressmeddelandet.

"En stor tillgång för länet"

– Peter blir en långsiktig och bra lösning för länet. Med sin erfarenhet från Försvarsmakten och kunskaper som myndighetschef blir Peter Sandwall en stor tillgång för både länet och myndigheten, säger vikarierande landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: