Annons:

Sök

Annons:

FÄNGELSE FÖR MAN SOM DÖDSHOTADE HYRESVÄRDAR MED KNIV

En man i 50-årsåldern döms till fängelse i nio månader för att ha dödshotat två hyresvärdar i Virserum med kniv i mars 2022. Foto: Jakob Karlsson

FÄNGELSE FÖR MAN SOM DÖDSHOTADE HYRESVÄRDAR MED KNIV

En man i 50-årsåldern döms till nio månaders fängelse och ska betala skadestånd på 10 000 kronor för att ha dödshotat sina före detta hyresvärdar i Virserum med kniv. 

Annons:

Det var i slutet av mars förra året som mannen hotade sina hyresvärdar i Virserum genom att med en kniv i handen göra uttalande till dem med innebörden att han skulle döda dem med kniven. 

Denna dag besökte hyresvärdarna honom för att han inte hade betalat hyra, vilket ledde till att han blev arg, började skrika och hämtade en kniv som han riktade mot dem. 

Hyresvärdarna har i förhör berättat att han först höll kniven väldigt nära den ena hyresvärdens hals och sedan väldigt nära den andra hyresvärden samtidigt som han sa ”jag ska skära halsen av er” och ”jag ska döda er”. 

Kalmar tingsrätt dömer mannen till fängelse i nio månader med anledning av att det rör sig om grovt olaga hot med kniv riktat mot två personer. 

Den nu dömde mannen har erkänt olaga hot av normalgraden och medgett målsägandenas skadeståndsyrkanden. Han ska betala skadestånd på totalt 10 000 kronor till hyresvärdarna, 5 000 kronor vardera. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: