Annons:

Sök

Annons:

Förkylningen gjorde att han inte kände igen haschlukten – tonåring döms

Bilden är en genrebild. Tonåringen säger sig ha trott att det var en vanlig cigarett han rökte. Foto: Pixabay

Förkylningen gjorde att han inte kände igen haschlukten – tonåring döms

En tonåring, bosatt i Hultsfreds kommun, döms för ringa narkotikabrott. Tonåringen har bestritt ansvar för brott, då han ska ha blivit lurad att röka.

Annons:

Det var den 13 december förra året som en polispatrull stötte på tonåringen vid Coop i Hultsfred. Polispatrullen ansåg att han visade tecken på att vara påverkad och han fick lämna prover. 

Tonåringen själv har sagt att det blev lite tjafsigt med polismannen när han inte ville lämna urinprov. Han ansåg att polismannen var aggressiv mot honom och inte lyssnade på honom när han ville dricka vatten och torka tårar. 

Efter att urinprovet visat positivt berättade tonåringen att han rökt för en tid sedan. Han berättade då att han varit tillsammans med en vän och att den vännen då skulle träffa andra vänner. 

En för honom okänd person tog fram en cigg och han blev tillfrågad om han ville ha en. 

När han hade rökt färdigt skrattade de övriga åt honom. Han undrade varför och då ska de andra ha sagt att det var hasch i cigaretten.

Måste ha insett risken

Som förklaring till att tonåringen inte känt igen lukten av hasch sa han sig ha varit förkyld. Enligt tingsrätten måste tonåringen ha insett att det fanns en risk för att det inte var någon vanlig cigarett. 

"Genom att ta emot cigaretten utan att ställa några som helst frågor menar tingsrätten att NN varit likgiltig inför riskens förverkligande och att han således har haft likgiltighetsuppsåt", skriver rätten. 

Tonåringen döms nu för ringa narkotikabrott och påföljden blir dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: